Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού και φοιτητών στην Ελβετία μέσω του προγράμματος Movetia

Οι μετακινήσεις προσωπικού και φοιτητών (σπουδές/πρακτική) από και προς την Ελβετία για το 2017, είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν μέσω του ελβετικού προγράμματος κινητικότητας Movetia, το οποίο εποπτεύεται από την Ελβετική Εθνική Μονάδα.

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση όλων των κινητικοτήτων είναι να υπάρχει Δι-Ιδρυματική Συμφωνία (Inter-Institutional Agreement) με ένα Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελβετία, το οποίο και εγκρίνει ή απορρίπτει τις αιτήσεις για κινητικότητα, ακόμα και στην περίπτωση πρακτικής άσκησης φοιτητών σε εταιρεία ή επιχείρηση.

Τα ποσά επιχορήγησης για εξερχόμενους από την Ελλάδα προς την Ελβετία, έχουν οριστεί ως εξής:
1) Κινητικότητα φοιτητών για σπουδές ή για πρακτική: 395 ευρώ/μήνα
2) Κινητικότητα προσωπικού για διδασκαλία ή για επιμόρφωση: 160 ευρώ/ημέρα (μέχρι και την 14η ημέρα παραμονής, και από την 15η ημέρα μέχρι και την 60η, 75 ευρώ/ημέρα). Επίσης στην κινητικότητα προσωπικού καλύπτονται για τα έξοδα ταξιδίου, μέχρι το ποσό των 560 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελβετικό πρόγραμμα κινητικότητας, μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.movetia.ch/en/?tx__%5Bcontroller%5D=Standard&cHash=3227aa4a4157e80000ef987431097119

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012