Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση του Συμβουλίου για το Σχέδιο Συνοπτικού Προϋπολογισμού για το οικ. έτος 2015

  • Συντάχθηκε 15-09-2014 10:50 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Το Συμβούλιο του Ιδρύματος, στην 1η/2-09-2014 Συνεδρίασή του συζήτησε το Σχέδιο του Συνοπτικού Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015.

    Κατόπιν εντολών του Υπουργείου Παιδείας προς όλα τα Ιδρύματα, ο συνοπτικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2015 θα πρέπει να παρουσιάζεται πλεονασματικός, τουλάχιστον κατά 9% επί του συνόλου των συνολικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης επιχορήγησης για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και όχι μόνο επί των εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού.

    Το Πολυτεχνείο αναγκάστηκε να προγραμματίσει περεταίρω μείωση των λειτουργικών του εξόδων για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη διαφορά και απέστειλε, ως όφειλε, στο Υπουργείο το Σχέδιο του Συνοπτικού Προϋπολογισμού για το οικ. έτος 2015 έως την τεθείσα προθεσμία (31-08-2014) η οποία ήταν ανελαστική, με την παρατήρηση ότι δεν είχε ληφθεί έγκριση από το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

    Στη Συνεδρίαση ενδεικτικά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο προϋπολογισμός λειτουργικών δαπανών έχει μειωθεί κατά 18.81% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ με την απαίτηση του Υπουργείου να εμφανιστεί πλεόνασμα της τάξης του 9%, η συνολική μείωση ανέρχεται στο 28.5%.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τα μέλη του Σώματος ομόφωνα αποφάσισαν να μην εγκρίνουν το Σχέδιο Συνοπτικού Προϋπολογισμού για το έτος 2015, αφού με την επιβαλλόμενη από το Υπουργείο μείωση στον προϋπολογισμό διακυβεύεται τόσο η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος όσο και η χρηματοδότηση βασικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

    Η μη έγκριση του Συνοπτικού Προϋπολογισμού από το Συμβούλιο του Ιδρύματος δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι έρχεται σε αντίθεση με τις πράξεις της Διοίκησης/Πρυτανείας, η οποία έπραξε ως εζητήθη διότι όφειλε να συμμορφωθεί στις επιταγές του Υπουργείου και να δεσμευτεί με τους στόχους και τα όρια που θέτει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 (Ν. 4263/2014).

    Με εκτίμηση
    Διονύσης Τσιχριτζής
    Πρόεδρος Συμβουλίου

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012