Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση της Πρυτανείας για την ανέγερση της Β' φάσης της φοιτητικής εστίας

  • Συντάχθηκε 19-12-2014 11:52 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Στις 17 Απριλίου 2014, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων κοινοποίησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης εγκύκλιο με θέμα: «Οδηγίες για την έγκριση και χρηματοδότηση του ΠΔΕ 2014 και τον προγραμματισμό δαπανών ΠΔΕ 2015 – 2017 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 – 2017». Σύμφωνα με τις οδηγίες, το Ίδρυμα θα είχε την ευκαιρία να αναμορφώσει έργα τα οποία επρόκειτο να απενταχθούν, καθότι ήταν αδρανή για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό την προϋπόθεση ότι θα συντάσσονταν νέα Τεχνικά Δελτία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ότι οι νέοι προϋπολογισμοί θα ήταν μειωμένοι κατά 50%. Μεταξύ των αδρανών έργων στο Πολυτεχνείο Κρήτης ήταν το κτίριο φοιτητικού κέντρου και αίθουσας τελετών, καθώς και το κτίριο στέγασης Πρυτανείας, Διοικητικών Υπηρεσιών και αίθουσας Συγκλήτου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των αδρανών έργων ήταν 7.300.000 ευρώ.

    Η Διοίκηση του Ιδρύματος, σε απόλυτη συνεργασία με τις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, έχοντας συναίσθηση των προτεραιοτήτων αλλά κυρίως του οικονομικού περιβάλλοντος, προχώρησε άμεσα στην απένταξη των παραπάνω αδρανών έργων και στη σύνταξη τεχνικών δελτίων για 2 νέα έργα:

    • Ανέγερση Β' Φάσης Φοιτητικής Εστίας με Π/Υ 3.000.000 ευρώ
    • Αποπεράτωση συμπληρωματικού κτιρίου για τις ανάγκες Σχολών του Ιδρύματος με Π/Υ 4.500.000 ευρώ


    Παρά, δηλαδή, τις οδηγίες της ΓΓΔΕ για ένταξη νέων έργων με Π/Υ μειωμένο κατά το ήμισυ σε σχέση με όσα απεντάσσονται, η Διοίκηση του ΠΚ, προχώρησε στην υποβολή 2 νέων Τεχνικών Δελτίων μεγαλύτερου Π/Υ! Ταυτόχρονα, αναμορφώθηκαν με σκοπό να καταστούν πιο ευέλικτα και να αντιμετωπίσουν τρέχουσες ανάγκες τα υπόλοιπα Τεχνικά Δελτία για όσα έργα δεν απεντάχθηκαν (6 συνολικά). Το σύνολο των 8 ΤΔΕ υποβλήθηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία του Ιδρύματος στο ΥΠΑΙΘ, στις 2 Μαΐου 2014, δηλαδή μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες από την κοινοποίηση της εγκυκλίου!

    Ακολούθησε μακρόχρονη και επίμονη διαπραγμάτευση τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο με το ΥΠΑΙΘ και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα ήταν η ένταξη και των 2 έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικούς 2014ΣΕ04600009 και 2014ΣΕ04600010. Με τον τρόπο αυτό έγινε το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στην Πολυτεχνειούπολη και την εύρεση λύσης σε δύο από τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις μας.

    Η Διοίκηση του Ιδρύματος θα ήθελε με την ευκαιρία να ευχαριστήσει δημόσια τα στελέχη των Διοικητικών Υπηρεσιών που συνέβαλαν αθόρυβα αλλά καίρια στην επιτυχία αυτού του βήματος. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αφανείς ήρωες αυτής της επιτυχίας. Η Διοίκηση δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά μαζί τους, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Ιδρύματος. Τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Ιδρύματος θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο της Β’ φάσης της φοιτητικής εστίας να προκηρυχθεί εντός του 2015 και να αρχίσει η κατασκευή του.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012