Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τεχνική Σχεδίαση Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων (ΜΠΔ)

  • Συντάχθηκε 02-02-2020 15:29 από Aristomenis Antoniadis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: aantoniadis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΜΠΔ.
    1. Το μάθημα είναι προαιρετικό του 8ου εξαμήνου με εβδομαδιαίο εργαστηριακό μέρος και περιλαμβάνει, όσο αυτό είναι δυνατόν στα πλαίσια ενός εξαμηνιαίου μαθήματος, τους βασικούς υπολογισμούς και τη σχεδίαση των Ηλεκτρομηχανολογικών μελετών που δίνουν ζωή στα κτήρια.
    2. Επειδή ουσιαστικά παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα μία ξεχωριστή μελέτη από αυτές που αναφέρονται παρακάτω, η παρουσία των φοιτητών στη θεωρητική εκπαίδευση (Τετάρτη 09.00-11.00 αίθουσα Β1008) αλλά και στην εργαστηριακή εφαρμογή (σε ομάδες που θα ανακοινωθούν μετά τις δηλώσεις μαθημάτων) είναι απαραίτητες. Έτσι, το μάθημα θα πρέπει να δηλωθεί μόνον από όσους έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να το παρακολουθήσουν. Οι υπόλοιποι δυστυχώς, λόγω της ιδιομορφίας του μαθήματος, δεν έχει νόημα να συμμετάσχουν.
    3. Στα πλαίσια του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί ατομική εργασία με εκπόνηση ΗΜ μελετών (υπολογισμοί/σχεδίαση).
    4. Λεπτομέρειες για τον Προγραμματισμό αλλά και πληροφορίες του μαθήματος στα συνημμένα έγγραφα!

    Περιγραφή:

    Είδη τεχνικού Σχεδίου. Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες. Σχέδια ύδρευσης και αποχέτευσης. Σχέδια θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού. Ηλεκτρολογικό Σχέδιο. Στοιχεία και βασικές συνδεσμολογίες ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Σχεδίαση πινάκων χαμηλής τάσης, εγκαταστάσεων κατοικίας, εγκαταστάσεων ασθενών ρευμάτων, γείωσης. Σχέδιο ανελκυστήρων. Σχέδιο πυρασφάλειας και αντικεραυνικής προστασίας. Παραδείγματα Η/Μ εγκαταστάσεων. Εκμάθηση λογισμικού AutoCAD, Σχεδίαση Η/Μ εγκαταστάσεων με ΗΥ.

    Αριστομένης Αντωνιάδης


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012