Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Διάλεξη ΠΜΣ Αρχιτεκτόνων μηχ._ Prof. Sophia Psarra_The Bartlett School of Architecture_UCL_18.12.2020, 19.00

 • 1
 • Συντάχθηκε 11-12-2020 00:47 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: -

  ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΚ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Διευθύντρια: Αμαλία Κωτσάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια

  ΔΙΑΛΕΞΗ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΨΑΡΡΑ, καθηγήτριας The Bartlett School of Architecture - UCLondon

  Oι διαλέξεις των προσκεκλημένων ομιλητών για το χειμερινό εξάμηνο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχείου Κρήτης  συνεχίζονται κανονικά και επιτυχώς.

  Εχουν πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερις  (Navin Piplani, Κώστας Σερράος, Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Μaria Gravari-Barbas) και ο κύκλος των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου ολοκληρώνεται με τη διάλεξη της Professor Sophia Psarra, UCL

  Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και η σύνδεση είναι ελεύθερη με τη χρήση του παρακάτω συνδέσμου και των κωδικών αν αυτοί απαιτούνται.

  Πέμπτη διάλεξη 

  Sophia Psarra

  Καθηγήτρια  The Bartlett School of Architecture, University College of London  

  Επιχειρώντας τον ορισμό  του Historical Urban Landscape (HUL). Το Λονδίνο και η Βενετία ως  αστικά κέντρα πολιτικής και ιστορικής σημασίας.
   

  Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020,  ώρα 19.00

  on line     https://tuc-gr.zoom.us/j/81866330654?pwd=dHlGRHRMMTRLQ3YreFZKSkxJR1NnZz09 

  Meeting ID: 818 6633 0654                           Password: 753435


  Ο όρος Historic Urban Landscape της UNESCO 2011 θέτει το ερώτημα του πως καθορίζεται ο ιστορικός αστικός χώρος ή τοπίο και ποιές προυποθέσεις τίθενται για την επιτυχή εφαρμογή του. Το πρώτο μέρος της διάλεξης επικεντρώνεται σε αυτό τον ορισμό με βάση παραδείγματα από τον Ευρωπαικό χώρο. Το δεύτερο μέρος θα επιχειρήσει  τον συσχετισμό  της Βενετίας με το Λονδίνο και ειδικότερα την περιοχή του Whitehall, του κυβερνητικού κέντρου της πόλης όπου βρίσκεται και το Palace of Westminster σε μια προσπάθεια αναζήτησης του ρόλου των κυβερνητικών κτηρίων - Κοινοβουλίων στις ευρύτερες αστικές τους περιοχές.  Το Παλάτι του Δούκα στη Βενετία που ήταν το κυβερνητικό κέντρο της πόλης στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και η περιοχή του Whitehall​στο Λονδίνο συνιστούν αστικά κέντρα πολιτικής και ιστορικής σημασίας που καθορίζουν το ιστορικό αστικό τοπίο. Παράλληλα θα συζητηθούν σύγχρονες παρεμβάσεις στα παραπάνω ιστορικά αστικά σύνολα.

  Sophia Psarra:   Professor of Architecture and Spatial Design - Director MPhill/PhD History and Theory​Dr Sophia Psarra | The Bartlett School of Architecture - UCL – University College London
   

  Σας περιμένουμε διαδικτυακά!

  Αμαλία Κωτσάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Διευθύντρια ΠΜΣ


  Συνημμένα:

  • ΨΑΡΡΑ.jpg
   Μεταφορτώσεις: 111, Μέγεθος: 7 MB image/jpeg
 • 1
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012