Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας

  • Συντάχθηκε 14-12-2021 17:56 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 14-12-2021 20:13

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Αγαπητοί προπτυχιακοί μας φοιτητές,

    θα θυμάστε ότι φέτος είχαμε μια εμπλοκή στο θέμα των μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας, λόγω αλλαγής της διδάσκουσας. Επιτέλους, μετά από επικοινωνία με την Κινεζική Πρεσβεία και τον Οργανισμό Center for Language Education and Cooperation, China, έχουμε κάποια καλή εξέλιξη και είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις. Θα θυμάστε οι περισσότεροι ότι η διδάσκουσά μας για τη διετία 2019-2021 ήταν η κα Wenjun Zhang. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η νέα μας διδάσκουσα της Κινεζικής Γλώσσας θα είναι η κα Wenjia Zhang. Κοιτάξτε καλά τα ονόματα, για δείτε τη διαφορά! Παρά τη μεγάλη ομοιότητα στο όνομα, δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, μάλιστα προέρχονται από γεωγραφικά μακρινές περιοχές της Κίνας.

    Υπενθυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν ότι το προσφερόμενο πρόγραμμα εκμάθησης Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα (4) εξαμηνιαία μαθήματα (ΚΙΝΕΖΙΚΑ I, II, III, IV), τα οποία διδάσκονται σε σειρά και κάθε μάθημα προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση του προηγουμένου. Οι Σχολές κατά περίπτωση έχουν εντάξει αυτά τα μαθήματα ως ελεύθερης επιλογής (χωρίς συνεισφορά στο βαθμό ή στις προϋποθέσεις αποφοίτησης) σε δύο συνεχόμενα έτη (π.χ. 2ο+3ο ή 3ο+4ο). Ήδη αυτό το καλοκαίρι είχαμε την πρώτη ομάδα προπτυχιακών φοιτητών, η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς και τα 4 μαθήματα!

    Παρά την καθυστέρηση στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο, θα γίνει η προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες τάξεις ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι και ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙΙ, καθώς η ακύρωσή τους θα οδηγήσει σε διατάραξη αυτής της συνέχειας ανά έτος. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι τα φετινά μαθήματα του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν σε έναν πιο εντατικό ρυθμό, αξιοποιώντας όλη την εναπομείνασα περίοδο του εξαμήνου μέχρι και πριν την έναρξη του επόμενου εξαμήνου. Σε συνέχεια της παραπάνω ενημέρωσης, θα πρέπει να προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα ως προς τη συγκρότηση των τάξεων. Πιο συγκεκριμένα: 

    • ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙΙ: Αυτή η τάξη είναι ήδη καθορισμένη και αποτελείται από τους 17 επιτυχόντες φοιτητές του μαθήματος ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙ του προηγούμενου εαρινού εξαμήνου. Θα υπάρξει επικοινωνία μαζί τους.
       
    • ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι: Αυτή είναι η εισαγωγική τάξη και, όπως ίσως θα γνωρίζετε, κάθε χρόνο γίνεται μια επιλογή φοιτητών, ώστε η τάξη να έχει ένα διαχειρίσιμο μέγεθος (περίπου 25 φοιτητές). Ήδη 62 φοιτητές από όλες τις Σχολές έχουν δηλώσει την τάξη στην δήλωση μαθημάτων τους για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο. Επειδή δεν είχαμε κάνει συστηματικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό κατά την περίοδο των δηλώσεων, εάν υπάρχουν και άλλοι φοιτητές (πέραν των παραπάνω 62) οι οποίοι ενδιαφέρονται το μάθημα, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους τώρα στην online φόρμα, αφού εισέλθουν με τα ιδρυματικά τους στοιχεία. Η τελική επιλογή θα γίνει από επιτροπή ορισμένη από τη Σύγκλητο, βάσει της ακαδημαϊκής πρόοδου των ενδιαφερομένων φοιτητών στο πρόγραμμα σπουδών τους και ο αριθμός των θέσεων ανά Σχολή θα είναι ανάλογος του ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί από κάθε Σχολή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε προπτυχιακούς φοιτητές που βρίσκονται στα πρώτα τέσσερα έτη σπουδών, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σειρά και των τεσσάρων μαθημάτων. Η φόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι.

    Εύχομαι και φέτος η Πολυτεχνική κοινότητα να αγκαλιάσει τη μοναδική αυτή εκπαιδευτική δραστηριότητα που προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές μας για να τους δώσει σημαντικά εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

    Μ. Λαγουδάκης
    Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012