Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Χρηματοδοτήσεις για έρευνα σε ΙΤΕ και Πολυτεχνείο Κρήτης

www.neatv.gr, 28.01.2013

Eπτά Έλληνες ερευνητές περιλαμβάνονται σε λίστα με 302 ονόματα κορυφαίων επιστημόνων τους οποίους θα χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας. Από τους επτά οι τρεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και από αυτούς οι δύο στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα επιλέχτηκαν οι Ηλίας Κουτσουπιάς (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος»), Μάρκος Παπαγεωργίου (Πολυτεχνείο Κρήτης) και Κώστας Σουκούλης (Ίδρυμα Ερευνας και Τεχνολογίας - Ι.Τ.Ε.). Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν οι Γιώργος Κούκος (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λωζάννης), Πηνελόπη Βουνάτσου (Ελβετικό Ινστιτούτο Τροπικής και Δημόσιας Υγείας), Μανώλης Πασπαράκης (Πανεπιστήμιο Κολωνίας) και Γιάννης - Χρήστος Βασιλικός (Imperial College Λονδίνου).
Η ανακοίνωση αυτή, αποτελεί τιμή για τα δύο αυτά Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης, το Ι.Τ.Ε. και το Πολυτεχνείο. Μάλιστα, όπως μας είπε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μάρκος Παπαγεωργίου, πρόκειται για το πρώτο έργο που χρηματοδοτείται στο Ιδρυμα από τον συγκεκριμένο Οργανισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012