Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Εκδήλωση για την Καινοτομία, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα

Στις 28-3-2018, το Innovation House του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν το Πρόγραμμα egg - enter•grow•go, το ALBA Graduate Business School - The American College of Greece και startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές καθώς και άλλα μέλη της Πολυτεχνικής κοινότητας.

Πρόγραμμα ομιλιών:

17:00  17:05
Καλωσόρισμα από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή Ευάγγελο Διαμαντόπουλο

17:05 – 17:25
«Τεχνολογία, Καινοτομία και σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα»
 
Ομιλητής: Φώτης Πασιούρας, Καθηγητής ΜΠΔ & Επιστημονικός Υπεύθυνος Innovation House, Πολυτεχνείο Κρήτης

17:25 – 17:45
«Effectuation: Μια διαφορετική θεώρηση της επιχειρηματικότητας που την κάνει προσιτή σε όλους»
 
Oμιλητής: Αλέξης Κομσέλης, Director ALBA Hub of Entrepreneurship & Development

17:45 – 18:05
«Η επιχειρηματικότητα στην πράξη. Παραδείγματα εταιρειών που κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ιδέα τους»
 
Ομιλήτρια: Ρούλα Μπαχταλιά,  Programme Manager egg - enter•grow•go   

18:05 – 18:30
Παρουσίαση startup εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη:
«To παράδειγμα της Costa Nostrum» - Ομιλητής: Βασίλης Ζησιμόπουλος CEO
«Το παράδειγμα της hopwave» – Ομιλητής: Γιώργος Σιάτρας Co-founder CTO

18:30 – 18:55
«Από την Κρήτη στον Κόσμο»
 Ομιλητής: Θάνος Παράσχος,  Co-Founder, Youth Entrepreneurship Club
«Ενημέρωση για το διαγωνισμό για startups | PowerUp! 2018» Ομιλητής: Πάρης Ράλλης,  Business Designer, Kinno EU 

18:55 – 19:15
Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συζήτηση με το κοινό


Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα egg
Το egg - enter•grow•go  είναι μία πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. Αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Την περίοδο 2013-2017, μέσω του egg, 355 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες από τις οποίες 86 έχουν Νομική Μορφή με συνολικό αριθμό προσωπικού 211 άτομα. Από αυτές, 6 εταιρείες έχουν καταθέσει πατέντα και 17 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε o 6ος κύκλος του Προγράμματος egg, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 23η Απριλίου 2018.  

Πληροφορίες σχετικά με το ALBA Business School
Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το ALBA Graduate Business School , The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. Το Alba προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών έχει επισήμως αναγνωριστεί και από το New England Association of Schools and Colleges. Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System. Το ALBA Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) συνδέει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα στο ALBA, υποστηρίζοντας φοιτητές και αποφοίτους επιχειρηματίες μέσω αποκλειστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, συνεργάζεται στενά με το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Ελλάδας για την τόνωση κάθε μορφής επιχειρείν.

Παρακολουθήστε τις ομιλίες

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012