Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής Πολυτεχνείου Κρήτης 2022 από BEST Chania

Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής Πολυτεχνείου Κρήτης 2022

από τον φοιτητικό οργανισμό BEST Chania

18-20 Μαρτίου 2022 | Πολυτεχνειούπολη


Μετά από δύο χρόνια απουσίας είναι γεγονός, ο European BEST Engineering Competition (EBEC) ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ !

Συνεχίζοντας τη πολυετή του παράδοση, έτσι και φέτος ο BEST Chania διοργανώνει τον ετήσιο τοπικό διαγωνισμό μηχανικής EBEC. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 18-20 Μαρτίου 2022, στον χώρο του Κτηρίου Επιστημών (Σχολή ΗΜΜΥ) στην Πολυτεχνειούπολη.

  1. Είσαι λάτρης της μηχανικής;
  2. Σου αρέσουν οι προκλήσεις;
  3. Θες να ξεπεράσεις τα όριά σου;

Αν η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ΝΑΙ, μην το σκέφτεσαι άλλο, πάρε τρεις φίλους σου, βρείτε όνομα για την ομάδα σας και δηλώστε συμμετοχή ΤΩΡΑ! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δημιουργικότητα και ομαδικότητα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ΟΛΟΝ τον φοιτητικό πληθυσμό του Πολυτεχνείου Κρήτης ανεξαρτήτως έτους και σχολής.

Στον φετινό διαγωνισμό οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με το Case Study και το Team Design.

Τι είναι όμως Case Study και τι Team Design;


Επιχειρησιακό Πρόβλημα (Case Study)

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 οι φοιτητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία δοκιμασία που αφορά στην επίλυση ενός θεωρητικού προβλήματος και απαιτεί την ανάλυση, την έρευνα, την μελέτη, την δοκιμασία και την παρουσίαση μίας λύσης σε ένα τρέχον οικονομικό, επιχειρησιακό, περιβαλλοντικό, μηχανικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Η λύση πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε ορισμένα χρονικά περιθώρια και να υποστηρίζεται από περιορισμένους πόρους, όπως χρόνο και χρήματα.


Πρόβλημα Μηχανικής Κατασκευής (Team Design)

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με μια πρακτική δοκιμασία που απαιτεί τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια σχεδιασμού και λειτουργίας. Το μοντέλο πρέπει να κατασκευαστεί εντός συγκεκριμένου χρόνου και με τη χρήση περιορισμένων και χαμηλού κόστους υλικών.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ομάδες των τεσσάρων μελών και θα διαγωνιστούν σε περιορισμένο χρόνο, συνθήκες και υλικά με σκοπό να εξασκήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα. Κριτήρια αξιολόγησης για την εύρεση βέλτιστης λύσης αποτελούν η καινοτομία, η κριτική σκέψη, η αποδοτικότητα και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων .


EBEC τοπικά, εθνικά και πανευρωπαϊκά

Ο Διαγωνισμός Μηχανικής αποτελείται από τρία επίπεδα, τον τοπικό, τον εθνικό και τελικό προορισμό τον πανευρωπαϊκό γύρο. Οι δύο νικήτριες ομάδες -μία από κάθε κατηγορία- θα συμμετάσχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, στον εθνικό γύρο που θα διεξαχθεί φέτος στην Αθήνα, 13-16 Μαΐου 2022, όπου και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων Πολυτεχνείων της Ελλάδας . Από εκεί, η νικήτρια ομάδα θα πάρει ένα εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί 22-30 Ιουλίου 2022 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.


Αιτήσεις Συμμετοχής

Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε τον τίτλο του Καλύτερου Μηχανικού της Ευρώπης!

Την φόρμα συμμετοχής μπορείς να την βρεις εδώ!

Οι αιτήσεις συμμετοχής λήγουν στις 4 Μαρτίου 2022!


Περισσότερες Πληροφορίες

Website Διαγωνισμού: best.tuc.gr/ebec/
Facebook Διαγωνισμού: EBEC 2022

Facebook: BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης
Instagram: @bestchania
Γραφείο BEST Chania: αίθουσα Β2.104 (Κυλικείο ΜΠΔ, Πολυτεχνειούπολη)

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012