Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ομιλία της Καθ. Αμαλίας Κωτσάκη (Σχολή ΑΡΜΗΧ) για «Το αθέατο Παρίσι»

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά, η Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΡΜΗΧ) του Πολυτεχνείου Κρήτης Αμαλία Κωτσάκη θα δώσει ομιλία με θέμα:

«Ανακαλύπτοντας το αθέατο Παρίσι. Πόλη–Τέχνη–Αρχιτεκτονική»

Σύγχρονες παρεμβάσεις και μετασχηματισμοί της πόλης σε κλίμακα μητροπολιτική, αστική και αρχιτεκτονική που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της αποτελούν το αντικείμενο της ομιλίας. Το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσωπο του Παρισιού αναδεικνύεται μαζί με τη διαχείριση της συλλογικής μνήμης, ενώ οι χώροι της καλλιτεχνικής δημιουργίας αποκαλύπτουν τη βαθειά σχέση της Γαλλικής πρωτεύουσας με την τέχνη ενόσω παραμένουν αθέατοι.

Θα ακολουθήσει μπουφές διά χειρός Ιωσήφ Πετρόφ.

Στο πιάνο ο Δημήτρης Ντρουμπογιάννης.

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Ελληνο–Γαλλικός Σύλλογος Χανίων

Υποστήριξη: Περιφέρεια Κρήτης – Περ. Εν. Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ


Συνοπτικό Βιογραφικό Καθ. Αμαλίας Κωτσάκη

Η Καθ. Αμαλία Κωτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου το 2005 αναγορεύθηκε διδάκτωρ. Το 2007 εξελέγη επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2000 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο της Τάξεως των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών για διακεκριμένο νέο αρχιτέκτονα έως 40 ετών. Έχει διακριθεί με 12 βραβεία σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις και έργα της έχουν δημοσιευτεί στον διεθνή αρχιτεκτονικό Τύπο. Με πρωτοβουλία και υποστήριξή της επετεύχθη η ένταξη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ολόκληρου του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Δίκτυο Πανεπιστημίων UNITWIN-UNESCO "Culture, Tourism, Sustainable Development" υπό την αιγίδα της UNESCO. Είναι η εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Δίκτυο UNITWIN-UNESCO. Από το 2020 είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Επίσης, είναι Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής, Πόλης και Πολιτισμού.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012