Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό σεμινάριο "Ηθική στην Τεχνολογία της Πληροφορίας", 20.09.2023, 18:00

 • Συντάχθηκε 13-09-2023 16:29 από Evangelia Krasadaki Πληροφορίες σύνταξης

  Email συντάκτη: ekrasadaki<στο>tuc.gr

  Ενημερώθηκε: -

  Κύρια: ΕΔΙΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ

  Πρόσκληση

  Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου απευθύνει πρόσκληση για το διαδικτυακό σεμινάριο με αναφορά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ηθική στην τεχνολογία της πληροφορίας" του Τμήματος Πληροφορικής του Ιδρύματος, το οποίο διοργανώνει την Τετάρτη  20.09.2023 και ώρα 18:00.

  Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη του διδακτικού προσωπικού τόσο του Ιονίου Πανεπιστημίου όσο και των λοιπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και στους φοιτητές, τις φοιτήτριες και το ευρύτερο κοινό.

  Τίτλοι εισηγήσεων:

  Θέμης Έξαρχος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας: Εισαγωγή στο σεμινάριο με αναφορά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ηθική στην τεχνολογία της πληροφορίας".

   Αίγλη Αλεξ. Δάφνη, Δικηγόρος Παρ’Αρειω Πάγω, LL.M, M.Sc,Ph.D in Bioethics: "Ο ρόλος της Βιοηθικής στην Έρευνα. Προκλήσεις και ηθικά ζητήματα".

  Γιάννης Σταματέλλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας, Μ.Α., Ph.D. in Philosophy: "Σωκρατικές Μεθοδολογίες και Ηθική Ενδυνάμωση μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης".

  Άρης Βραχάτης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας: "Ηθικά Ζητήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης".

  Αγνή Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο:  "Περιπέτειες ηθικού στοχασμού: Διαδικασία και έλεγχος".

   

  Για να εισέλθετε στο διαδικτυακό σεμινάριο, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο ΖΟΟΜ:

  https://ionio-gr.zoom.us/j/94397142793?pwd=a3BmdUFGQXl3Z2JGWlU3TFY0MnNyZz09

  Meeting ID: 943 9714 2793, Passcode: 093200

   

  Οι διαλέξεις θα καταγραφούν και το ψηφιακό υλικό ενδέχεται να προβληθεί στην ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΚΕΔΙΜΑ και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν.

  Για την πολιτική ασφαλείας του Ιονίου Πανεπιστημίου μπορείτε να ενημερωθείτε κάνοντας χρήση του ακόλουθου συνδέσμου: https://gdpr.ionio.gr 

   


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012