Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση Δικαιούχου Βραβείου Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης»

  • Συντάχθηκε 27-10-2023 09:59 από Sofia Malandraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sofiamalandraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: υπάλληλος ΗΜΜΥ

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση του Βραβείου Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης» και το όνομα του δικαιούχου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

    Η οικογένεια του αείμνηστου Μανώλη Μαθιουδάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, απονέμει το Βραβείο Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης», δηλαδή χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ (1.000,00€), σε απόφοιτο της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κατά τις ανακηρύξεις της χρονικής περιόδου από 1 Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Αυγούστου 2023 (ανακηρύξεις επαναληπτικής εξεταστικής 2021-2022 και εξεταστικών χειμερινού και εαρινού εξαμήνου 2022-2023), ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας στα μαθήματα κατεύθυνσης Μαθηματικών.

    Ο Μανώλης Μαθιουδάκης ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1993, καθώς και Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης, το 1996 και το 2001 αντίστοιχα. Διετέλεσε μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Γενικού Τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2004 μέχρι το 2013. Με την ενσωμάτωση του Γενικού Τμήματος στις υπόλοιπες Σχολές του Ιδρύματος το 2013, μετακινήθηκε στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου υπηρετούσε έως και το 2021 στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή. Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για 28 συναπτά έτη, από το 1993 έως το 2021. Είχε διδάξει σημαντικό αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, ενώ είχε επιβλέψει δύο διδακτορικές και εννέα μεταπτυχιακές διατριβές, καθώς και διπλωματικές εργασίες. Είχε δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και άρθρα που διακρίθηκαν σε διεθνή συνέδρια. Το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ενώ διέτελεσε επίσης μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Γενικού Τμήματος και της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. Από το 2009 συμμετείχε ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπολογιστή Πλέγματος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 52 ετών. Η αφοσίωση του Μανώλη Μαθιουδάκη στη διδασκαλία των μαθηματικών στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στάθηκε αφορμή για την απόφαση της οικογένειάς του να καθιερώσει από φέτος βραβείο επίδοσης στη μνήμη του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, δικαιούχος του Βραβείου Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 είναι η απόφοιτη:

     

    Κονδύλη Γεωργία-Άννα του Ιωάννη (απόφοιτη ανακήρυξης εξεταστικής εαρινού εξαμήνου)

                  με μέσο όρο βαθμολογίας μαθημάτων κατεύθυνσης Μαθηματικών 7,63

     

    Η επίδοση του Βραβείου Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης» θα πραγματοποιηθεί κατά την Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012