Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την Εκδημία του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Καθηγητή Ευάγγελου Γρηγορούδη

  • Συντάχθηκε 24-11-2023 15:18 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 24-11-2023 15:22

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη ολόκληρης της Πολυτεχνικής κοινότητας για την αιφνίδια και τραγική απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου και φίλου Καθηγητή Ευάγγελου Γρηγορούδη, Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

    Ο Ευάγγελος Γρηγορούδης ήταν Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2002 με ειδίκευση σε θέματα διαχείρισης διαδικασιών ποιότητας. Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, απ’ όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 1999. Είχε λάβει διακρίσεις από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών, το World Automation Congress, την Academy of Business and Administrative Sciences, το Ίδρυμα Ιωάννου και Βασιλείας Καραγιάννη, το Πολυτεχνείο Κρήτης (βραβείο εξαίρετης διδασκαλίας) και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

    Ήταν κριτής σε περισσότερα από 50 επιστημονικά περιοδικά, αναπληρωτής συντάκτης των επιστημονικών περιοδικών Operational Research: An International Journal, International Journal of Decision Support Systems, Journal of Knowledge Economy, International Journal of Social Ecology and Sustainable Development, The Journal of Innovation and Entrepreneurship και Journal of Technology, Innovation and Education, καθώς και μέλος των εκδοτικών επιτροπών των επιστημονικών περιοδικών International Journal of Information and Decision Sciences, International Journal of Information Systems in the Service Sector, International Journal of Multicriteria Decision Making.

    Είχε επιμεληθεί ή συγγράψει περισσότερα από δέκα βιβλία για τη μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών, την ανάπτυξη, λειτουργία και στρατηγική των επιχειρήσεων, καθώς και σημαντικό αριθμό ερευνητικών εκθέσεων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

    Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιελάμβαναν διαδικασίες μέτρησης ποιότητας υπηρεσιών, ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων, αξιολόγηση επιδόσεων, επιχειρηματική αριστεία, επιχειρησιακή έρευνα (μέθοδοι και τεχνικές αξιολόγησης), πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων, ανάλυση δεδομένων (μέθοδοι ανάλυσης ποιοτικών δεδομένων) και marketing (έρευνες αγοράς και ικανοποίησης πελατών).

    Είχε σημαντική παρουσία στις δράσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης στον τομέα της Καινοτομίας, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης κρατούσε ζωντανή τη δράση «Φυτώριο Ιδεών». Πάντα στο πλευρό των φοιτητών, οργάνωνε πολλούς φοιτητικούς διαγωνισμούς και βρισκόταν εκεί για να τους συμβουλεύσει και να τους καθοδηγήσει στα θέματα του αντικειμένου του.

    Θυμόμαστε όλοι το χαμογελαστό του βλέμμα και τον ευγενικό χαρακτήρα του, που τον έκανε αγαπητό σε όλους μας. Η παρουσία του και το έργο του στο Πολυτεχνείο Κρήτης θα παραμείνουν χαραγμένα στη μνήμη της Πολυτεχνικής Κοινότητας!

     

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012