Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Φυτώριο Ιδεών – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

  • Συντάχθηκε 08-01-2024 15:39 από Konstantinos-Alketas Ouggrinis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: kouggrinis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΑΡΜΗΧ.

    Με ευχές για μια όμορφη, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά, σας καλώ να συμμετάσχετε στην νέα πρόσκληση του Φυτωρίοιυ Ιδεών για την ενίσχυση καινοτόμων ιδεών που προκύπτουν μέσα από την εργασία στις διπλωματικές, στις διδακτορικές διατριβές και  στις ερευνητικές δρστηριότητες που πραγματοποιούνται στο Πολυτεχνείο.

    Το συγκεκριμένο πλαίσιο αποτελεί πρωτοβουλία του αγαπημένου Βαγγέλη Γρηγορούδη, που δυστυχώς μας άφησε πρόσφατα, και η απώλεια του είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί, σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνταν, και ειδικότερα στον τομέα της καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας, όπου αποτελούσε τον βασικό συντελεστή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Με την πίστη ότι ο Βαγγέλης θα ήθελε αυτή η πρωτοβουλία να συνεχίσει να εξελίσσεται και να στηρίζει την ερευνητική δραστηριότητα των νέων μηχανικών, ώστε να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους, καλείστε να συμμετάσχετε στο Φυτώριο Ιδεών, και να διερευνήσετε και να ωρίμάσετε την δυνατότητα να δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε καινοτόμα προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα ωφελήσουν την κοινωνία μας.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρόσκλησης:

    Στα πλαίσια του έργου «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογία και Έρευνας προκηρύσσεται η δράση «Φυτώριο Ιδεών».

    Η δράση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές ή ερευνητικές ομάδες των παραπάνω Ιδρυμάτων, οι οποίες καλούνται να υλοποιήσουν μια καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε να εξελιχθεί, με την κατάλληλη βοήθεια, σε ένα πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία.

    Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα έχουν στη διάθεσή τους το ποσό των 3.000€ για την κάλυψη τυχόν δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου (μικροεξοπλισμός, αναλώσιμα, κ.λπ.) ή τυχόν μετακινήσεις ή έξοδα προώθησης των πρωτοτύπων, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και η υλικοτεχνική υποδομή του κάθε Ιδρύματος.

    Αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://ibo.crete.gov.gr/apply/ έως τη   ΔΕΥΤΕΡΑ, 15/01/2024

    Θα επιλεγούν 12 συνολικά προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος 2024 – Οκτώβριος 2024.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον Οδηγό Συμμετοχής στο https://ibo.crete.gov.gr/odigos-symmetochis-fytorio-ideon/

    ή επικοινωνώντας με τον Κωστή Ουγγρίνη, τηλ. 2821037007, email kouggrinis@isc.tuc.gr


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012