Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Απόφασης έκτακτης 627ης συνεδρίασης της Συγκλήτου

  • Συντάχθηκε 18-01-2024 17:04 από Dimitra Chavre Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dchavre<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Απόφαση έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου

    627η /18.01.2024

     

    Η Σύγκλητος και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης υποστηρίζουν σθεναρά την ανάγκη ενίσχυσης του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, το οποίο έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις διαχρονικά, αλλά τα τελευταία χρόνια πάσχει από έντονα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

    Σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προοπτική ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις ιδιαίτερα στα περιφερειακά πανεπιστήμια.


    Κατανοώντας τις ανησυχίες όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα συγκροτημένων συζητήσεων, με την τοποθέτηση των συλλόγων και όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέσα σε ένα ανοικτό ίδρυμα.

    Η περαιτέρω συνέχιση των καταλήψεων ενέχει το σοβαρό κίνδυνο της μη δυνατότητας ολοκλήρωσης μαθημάτων- εργαστηρίων και εξεταστικής λόγω των πιεστικών χρονικών περιθωρίων.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012