Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Απόφαση της 631ης/23.02.2024 έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου για το εαρινό εξάμηνο

  • Συντάχθηκε 23-02-2024 13:40 από Dimitra Chavre Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dchavre<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Απόφαση της 631ης/23.02.2024 έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου για τη διαδικασία έναρξης του εαρινού εξαμήνου

    Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά την 631η/23.02.2024 έκτακτη συνεδρίασή της, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάνθηκε ομόφωνα ότι ο σωστός τρόπος διδασκαλίας είναι μέσω της διά ζώσης εκπαίδευσης και ευελπιστεί ότι σύντομα το ίδρυμα θα επανέλθει στη διά  ζώσης εκπαίδευση.

    Η Σύγκλητος αποφάσισε κατά πλειοψηφία

    • Την εκκίνηση της εκπαιδευτικής διδασκαλίας για όλες τις Σχολές, τη Δευτέρα 26.02.2024  για τις διαλέξεις των μαθημάτων με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
    • Τα εργαστήρια και τα αμιγώς εργαστηριακά μαθήματα για τα οποία απαιτείται η φυσική παρουσία των φοιτητών και διδασκόντων, αναμένεται να διεξαχθούν όταν το ίδρυμα επανέλθει στην διά ζώσης εκπαίδευση. Εφιστάται η προσοχή στο ότι η διενέργεια εργαστηρίων και εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορεί να συμπιεστεί σε ένα μικρό μέρος του εξαμήνου για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους, οπότε και η κατάσταση θα επανεξεταστεί στην αμέσως επόμενη Σύγκλητο.

    Η Σύγκλητος επισημαίνει

    • Την ανάγκη τήρησης του ακαδημαϊκού ημερολογίου όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, το οποίο δεν δύναται να παραταθεί, λόγω των αυστηρών χρονικών περιθωρίων και άλλων θεμάτων που έχουν να κάνουν με την πρακτική άσκηση φοιτητών (υποχρεωτικό μάθημα στη Σχολή ΜΗΧΟΠ) που διεξάγεται το καλοκαίρι.
    • Την πιθανότητα να χαθούν μαθήματα που περιλαμβάνουν εργαστήρια, καθώς και τα αμιγώς εργαστηριακά μαθήματα, εάν δεν μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του εξαμήνου.

     

     


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012