Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόσβαση στη βάση Cambridge Structural Database

  • Συντάχθηκε 26-03-2024 12:43 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την υπογραφή της μονοετούς συμφωνίας μεταξύ του ΣΕΑΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ή HEAL-Link) και της Cambridge Structural Database (CSD), η οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αποθετήριο αναγνωρισμένων και επιμελημένων οργανικών και μεταλλο-οργανικών κρυσταλλικών δομών μικρών μορίων. Έχοντας ιδρυθεί το 1965 και με ιστορικές δομές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920, η Cambridge Structural Database (CSD) περιέχει πάνω από 1,1 εκατομμύρια ακριβείς τρισδιάστατες δομές με δεδομένα από αναλύσεις περίθλασης ακτίνων Χ και νετρονίων και πρόσθετη επιμέλεια από το CCDC (Cambridge Crystallographic Data Centre). Η βάση δεδομένων χρησιμοποιείται από ερευνητές από τις φαρμακευτικές, αγροχημικές καθώς και τις χημικές βιομηχανίες, προκειμένου να προβλεφθούν και να καθοδηγηθούν μελλοντικές ανακαλύψεις.
    Η CSD, πλήρως ιχνηλατίσιμη και προσβάσιμη, είναι ένα απαραίτητο αξιόπιστο επιστημονικό εργαλείο, παρέχει πληροφορίες για μεγάλα δεδομένα, χρησιμοποιώντας ισχυρούς αλγόριθμους για μοριακή ανάλυση. Είναι αποθετήριο δεδομένων με πιστοποίηση CoreTrustSeal.

    Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε μια πιο λεπτομερή περιγραφή της βάσης (PDF)

    Η πρόσβαση για την αναζήτηση γίνεται από την ιστοσελίδα https://www.ccdc.cam.ac.uk/structures/, μέσα από τις διευθύνσεις δικτύου του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για πρόσθετες υπηρεσίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό στη διεύθυνση https://www.ccdc.cam.ac.uk/account/login/register.

    Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης της βάσης τοπικά μέσω ξεχωριστού software σε περιβάλλον Windows για περιορισμένο αριθμό αδειών.  Όσοι ενδιαφέρονται για την τοπική εγκατάσταση παρακαλούνται, χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό, να απευθύνεστε στον κ. Ζήση Σημαιοφορίδη του ΣΕΑΒ, στη διεύθυνση zsimaiof [at] heal-link.gr.

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012