Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σε workshop καλλιέργειας της επικοινωνιακής δεξιότητας "Ενεργής Ακρόασης" (Active Listening)

  • Συντάχθηκε 08-04-2024 13:56 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Σήμερα στις 15:15-17:30 θα διεξαχθεί ένα διαδικτυακό workshop καλλιέργειας της επικοινωνιακής δεξιότητας "Ενεργής Ακρόασης" (Active Listening)  από τη Δρ. Μαρία Μπακατσάκη, ΕΔΙΠ της σχολής ΜΠΔ Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Η ενεργή ακρόαση αποτελεί τη βασικότερη και πιο επιδραστική επικοινωνιακή δεξιότητα για την οποία δυστυχώς ελάχιστα εκπαιδευόμαστε σε αυτήν. Γι' αυτό το λόγο η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοικτή σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο (φοιτητής, ακαδημαϊκός ή διοικητικός υπάλληλος) επιθυμεί  να συμμετέχει σε αυτό.

    Join Zoom Meeting
    https://tuc-gr.zoom.us/j/93809812177?pwd=TjBPdHpnQVAvRlg1Y2IrS0VlZUlCdz09

    Meeting ID: 938 0981 2177
    Password: 654658

    Η διδάσκουσα χρησιμοποιεί τη μέθοδο αυτή πολλά χρόνια ως ένα εργαλείο βιωματικής και συμμετοχικής μάθησης στους φοιτητές των μαθημάτων "Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού" και "Συστήματα και Διεργασίες Διοίκησης" τόσο διαζώσης όσο και εξ' αποστάσεως. Όμως η πιο αποτελεσματική εκδοχή της μεθόδου αποτελεί η διαδικτυακή εκτέλεση, καθώς οι συμμετέχοντες μοιράζονται τυχαία σε ομάδες 3 ατόμων και εφαρμόζουν τεχνικές καλλιέργειας της Ενεργής Ακρόασης χωρίς να ενοχλείται η μία ομάδα από τις συζητήσεις της άλλης ομάδας. Πρόσφατα στα πλαίσια του 8ου συνεδρίου της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (30/9-1/10/2023) εφαρμόστηκε η μέθοδος αυτή διαδικτυακά σε εκπαιδευτές εκπαιδευτών και αποκόμισε πολύ θετικά σχόλια, όπου όπως σχολίασαν "ήταν απρόβλεπτα αποτελεσματικό workshop σε σχετικά πολύ λίγο χρονικό διάστημα (45'-60')."

    Η Ενεργή Ακρόαση βελτιώνει τη διαχείριση των συγκρούσεων και των κρίσεων, βελτιώνει την ομαδικότητα, προάγοντας μια συνεργατική ατμόσφαιρα, όπου επικρατεί ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη. Μπορεί να διευκολυνθεί ο διάλογος για αλλαγή των επικρατουσών κανόνων και συμπεριφορών, δρομολογώντας καινοτόμες λύσεις και μετασχηματιστικές δράσεις. Επιπλέον, εάν συνοδευτεί από ενσυναίσθηση και συμπόνοια και με μια ανοικτή συμπεριφορά, τότε αυξάνεται, η ενσυναίσθηση, η αίσθηση του «ανήκειν» και γενικότερα η κοινωνική συνοχή και η ανθεκτικότητα.

     

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012