Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Εκδήλωση στο Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας Πολυτεχνείου Κρήτης: "Η Κρητική ψυχή στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην εκπαίδευση" | 15 Ιουλίου 2024 | 19:30

 • Συντάχθηκε 05-07-2024 15:57 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: 08-07-2024 10:31

  Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής και το Παγκρήτιο Κληροδότημα σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνουν, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και ώρα 19:30, εκδήλωση με τίτλο:

  “Η Κρητική ψυχή στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην εκπαίδευση”

  Πρόκειται για μια εκδήλωση στήριξης και επαναγνωριμίας, που θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης και θα είναι ανοικτή προς το κοινό.

  Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος Έδρας AXA για τις Πυρκαγιές και το Κλίμα. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «Κλιματική Αλλαγή: από το παγκόσμιο στο τοπικό πλαίσιο και αντίστροφα».

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ειδική μνεία στο έργο του Παγκρητίου Κληροδοτήματος, που επί σειρά ετών στηρίζει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης και θα αναγνωριστούν οι πρόσφατοι δωρητές που συνέδραμαν στην αναβάθμιση του Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

  Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική και κέρασμα μετά το πέρας της ομιλίας.

  Το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιουργήθηκε το 1994 σε μια προστατευόμενη έκταση 300 στρεμμάτων σε χώρο που ανήκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Εγκαινιάστηκε το 2004 με τη στήριξη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, η οποία ήταν καθοριστική για την ανάπτυξή του, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

  Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, στο περιθώριο της εκδήλωσης, να περιηγηθούν στον χώρο του Πάρκου, όπου φυτά, αυτοφυή και μη, μικρά άγρια ζώα και πουλιά συνυπάρχουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, παρά μόνο με σκοπό την παρατήρηση και μελέτη τους.

  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο: +30 6948222586 (Αμαλία Καλογριδάκη)

   

  Χορηγοί:

  • Οινοποιείο Μανουσάκη
  • Palazzo Restaurant
  • Εμμανουήλ Βεληβασάκης και οικογένεια
  • Greg Pappas
  • Παγκρητική Ένωση Αμερικής

  Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012