Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διεθνές Συμπόσιο Μηχανικών Πετρελαίου IPES από το Φοιτητικό Παράρτημα της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το Φοιτητικό Παράρτημα της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχε την χαρά να συνδιοργανώσει το πρώτο Διεθνές Συμπόσιο Μηχανικών Πετρελαίου IPES (International Petroleum Engineers Symposium), σε συνεργασία με το  Φοιτητικό Παράρτημα SPE του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης. Στη διοργάνωση του συγκεκριμένου συμποσίου συμμετείχαν ακόμα φοιτητικά παραρτήματα SPE πανεπιστημίων από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σκωτία, η Γερμανία, η Υεμένη, το Αζερμπαϊτζάν, κ.ά. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και διήρκησε από τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 22 Οκτωβρίου 2023.

Συνολικά, στην εκδήλωση πήραν μέρος πάνω από 450 συμμετέχοντες από 30 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από έμπειρους και καταξιωμένους ειδικούς στον χώρο του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου, καθώς και έναν διασκεδαστικό πολιτισμικό διαγωνισμό. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μια ημέρα τελικών εξετάσεων, όπου διαπιστεύθηκε η γνώση των συμμετεχόντων στην ύλη που καλύφθηκε από τις διαλέξεις των ομιλητών κατά τη διάρκεια του συμποσίου.

Σημαντική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η διάλεξη του κ. Aman Srivastava, αρχισυντάκτη του TWA, με θέμα "Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας γεωτρήσεων και η σημασία της προσαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών", η οποία πραγματοποιήθηκε 3 Οκτωβρίου 2023. Η διάλεξη περιελάμβανε συζήτηση σχετικά με το πώς η βιομηχανία γεωτρήσεων, η οποία κάποτε χαρακτηριζόταν από χειρωνακτική εργασία και συμβατικές τεχνικές, υφίσταται αλλαγή μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η επανάσταση αυτή δεν βελτιστοποιεί μόνο τις εργασίες, αλλά επιπλέον ενισχύει την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα.

Όλες οι ομιλίες έχουν αναρτηθεί στο Youtube κανάλι του Φοιτητικού Παραρτήματος SPE του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012