Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού και Διεθνούς Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας στα Χανιά με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διεθνές συνέδριο του Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας (ΕΣΚΟ) σε συνεργασία με τον Διεθνή Σύνδεσμο Κυκλικής Οικονομίας (International Society for Circular Economy), μεταξύ 12-13 Σεπτεμβρίου 2024, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Παλιό Λιμάνι.

Το συνέδριο με τίτλο «Circular Economy: The pathway towards a Sustainable Development» διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την IFOAM AgriBioMediterraneo.

Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο Επικ. Καθ. του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέξανδρος Στεφανάκης και Αντιπρόεδρος ο Καθ. Ιωάννης Νικολάου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το συνέδριο υποστηρίζουν, επίσης, το γνωστό διεθνώς ίδρυμα Circle Economy Foundation, που ασχολείται με την κυκλική οικονομία και ο εκδοτικός οίκος Springer.

Οι υποβολή εργασιών και οι εγγραφές είναι ανοιχτές.

Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα χορηγιών.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται στη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://hsce.gr/conference

Επικοινωνία

email: leem<στο>tuc.gr & info<στο>hsce.gr και τηλ.: 2821037532

Πρόκειται για το εναρκτήριο συνέδριο του ΕΣΚΟ με στόχο την καθιέρωση μιας τακτικής σειράς εκδηλώσεων. Στόχος είναι η προώθηση της έννοιας της Κυκλικής Οικονομίας και η ευαισθητοποίηση όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας και της βιομηχανίας σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα. Ως ο πρώτος τέτοιος οργανισμός στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους στην Ευρώπη, το όραμα του ΕΣΚΟ είναι να φέρει κοντά διεθνείς παράγοντες από την επιστήμη, τη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών και να παράσχει την πλατφόρμα για συζήτηση, ανταλλαγή γνώσεων και προβολή κυκλικών λύσεων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012