Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Έναρξη Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης»

Συνάντηση για την έναρξη υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Καθηγητής Νικόλαος Κατσαράκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του ΙΤΕ Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Καθηγητής Αθανάσιος Μαλάμος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας ΕΛΜΕΠΑ, η κα. Χρύσα Δασκαλάκη Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, η κα. Κατερίνα Ρουσάκη, επικεφαλής ΙΒΟ, ο κ. Χρήστος Μπίλιος στέλεχος ΙΒΟ.

Οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι του Έργου, όπως ορίστηκαν από τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα είναι:

α) για το Πολυτεχνείο Κρήτης, o Καθηγητής Ευάγγελος Γρηγορούδης,  συντονιστής επιστημονικών υπευθύνων έργου,

β) για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, o Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης,

γ) για το ΕΛΜΕΠΑ, o Επ. Καθηγητής Μάρκος Κουργιαντάκης

δ) για το ΙΤΕ, ο Δρ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης).

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στην συνεργασία για την ενίσχυση της κουλτούρας για καινοτόμο επιχειρηματικότητα στα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης (Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΜΕΠΑ και ΙΤΕ) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης (ΙΒΟ) της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας (ΔΑΠΟΕ), με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας της επιχειρηματικής με την ερευνητική κοινότητα του νησιού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις, που θα αναλάβουν τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα και έγινε αναφορά στην άμεση έναρξη υλοποίησης της δράσης «Μαραθώνιος Καινοτομίας (Hackathon)», στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023,  κατά την διάρκεια του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2023 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» (24-26 Νοεμβρίου 2023) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες, Γούβες Ηρακλείου).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012