Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Επισκέπτης Καθηγητής στην Λούμπλιν της Πολωνίας ο Επ. Καθ. Αλ. Στεφανάκης

Στην πόλη Λούμπλιν της Πολωνίας βρέθηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής ο Επ. Καθ. Αλέξανδρος Στεφανάκης της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσκεκλημένος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του University of Life Sciences in Lublin και του Δημάρχου της πόλης στο διάστημα 2-8 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος "Visiting Professors in Lublin".

Η πρόσκληση τού απευθύνθηκε ως ειδικού στο πεδίο της βιώσιμης και αποκεντρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων, με σκοπό να ενδυναμώσει τη διεθνή ερευνητική συνεργασία και να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό έργο, τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και της πόλης του Λούμπλιν.

Κατά την παραμονή του στην Πολωνία, ο κ. Στεφανάκης είχε την ευκαιρία να δώσει διαλέξεις σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, ενώ πραγματοποίησε και μια ανοιχτή διάλεξη για το κοινό και τους κατοίκους της πόλης του Λούμπλιν, καθώς και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τις Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος και τον Δήμαρχο της πόλης, καθώς και με καθηγητές και ερευνητές, και συζήτησε τις δυνατότητες για περαιτέρω μελλοντική συνεργασία σε ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο μεταξύ του Πανεπιστημίου του Λούμπλιν και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επιπλέον, με την ιδιότητα του Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Πολωνικής Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής, όπου και συζήτησαν την σύσφιξη των σχέσεων και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους:

https://up.lublin.pl/en/blog/phd-alexandros-stefanakis-visiting-professor/

https://up.lublin.pl/srodowiskowa/wizyta-profesora-alexandrosa-stefanakisa/

https://kurierlubelski.pl/z-pol-naftowych-w-omanie-nad-zalew-w-jastkowie-dr-alexandros-stefanakis-z-wizyta-w-naszym-miescie/ar/c7-18587755

https://lublin.naszemiasto.pl/z-pol-naftowych-w-omanie-nad-zalew-w-jastkowie-dr/ar/c7-9722711

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012