Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

EURECA PRO, Pupils University: Το Μουσικό Σχολείο Χανίων γέμισε με «Μελωδίες Ανακύκλωσης»!

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου RE-EURECA PRO και της δράσης “Pupils’ University”,  το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μουσικό Σχολείο Χανίων πραγματοποίησαν Ημέρα Δημιουργικής Δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, στο Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Με την καθοδήγηση ομάδας φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και την συμβολή του εξειδικευμένου μουσικού κ. Γυπάκη Γιώργου, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου πειραματίστηκαν στη δημιουργία μουσικών οργάνων (πνευστών, εγχόρδων και κρουστών) από ανακυκλώσιμα υλικά. Με την ολοκλήρωση της δράσης, την οποία επέβλεψαν καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων, οι μαθητές έπαιξαν μελωδίες με τα μουσικά όργανα που έφτιαξαν. Στη δράση συμμετείχε το εργαστήριο TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και ο Aντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθ. Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης.

Η ιδέα της "Μελωδίας της Ανακύκλωσης" γεννήθηκε από την συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία συστάθηκε στη διάρκεια του "Project Week" του RE-EURECA PRO (Οκτώβριος 2023) και εστιάστηκε στην καλλιέργεια της εφευρετικότητας, μέσα από μεθόδους βιώσιμης ανάπτυξης, σε μια δημιουργική συνεργασία επιστήμης και τέχνης.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στον μουσικό κ. Γυπάκη Γιώργο, στην ομάδα των φοιτητών (Στυλιανάκη Κάλια, Στυλιανάκης Αντώνης, Κυρίμη Παρασκευή Ρώμη, Μπουρδάκη Μαρία Ραφαέλα, Λεβεντοπούλου Καθολική Λουΐζα, Καραγιανίδης Ιωάννης), στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Χανίων, κ. Ανδρεδάκη Γιώργο, στις καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων, κ. Χαλακατεβάκη Ειρήνη και κ. Κολοκοτρώνη Πηνελόπη.

 

Πληροφορίες: Βιργινία Αληζιώτη, M.Sc., RE-EURECA-PRO TUC Project Manager,

Email: valizioti<at>tuc.gr

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012