Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Νέες διακρίσεις Καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Νέες διακρίσεις για τους Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, Μιχαήλ Δούμπο Μίνωα Γαροφαλάκη και για τους Ομότιμους Καθηγητές Μάρκο Παπαγεωργίου και Νικόλαο Καλογεράκη, σύμφωνα με τις νέες εκδόσεις της κατάταξης της ακαδημαϊκής πλατφόρμας Research.com για τους καλύτερους ερευνητές και τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο ανά επιστημονικό πεδίο.

Η κατάταξη βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώνονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των OpenAlex και CrossRef. Τα βιβλιομετρικά δεδομένα για την δημιουργία των μετρήσεων που βασίζονται σε παραπομπές συλλέχθηκαν στις 21-11-2023. Η θέση στην κατάταξη βασίζεται στον δείκτη D (Discipline H-index), o οποίος λαμβάνει υπόψιν μόνο δημοσιεύσεις και δεδομένα παραπομπών για έναν εξεταζόμενο επιστημονικό κλάδο.

Πιο αναλυτικά:

 • Ο Καθηγητής Μίνως Γαροφαλάκης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται στην 3η θέση της επιστήμης Computer Science στην Ελλάδα με βάση την 10η έκδοση της κατάταξης Research.com
 • Ο Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται στην 7η θέση της επιστήμης Chemistry  στην Ελλάδα με βάση την 3η έκδοση της κατάταξης Research.com

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην 6η θέση της επιστήμης Business Management στην Ελλάδα με βάση την 3η έκδοση της κατάταξης Research.com βρίσκεται ο εκλιπών Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Ευάγγελος Γρηγορούδης.

 

Οι εκτιμήσεις του δείκτη D-index για τους Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και οι εκτιμήσεις στο Google Scholar είναι:

 

 • Καθ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

           D-index: 69      Google Scholar: 22126

           https://research.com/u/constantin-zopounidi

 

 • Καθ. Μιχαήλ Δούμπος

           D-index: 58      Google Scholar: 12443

           https://research.com/u/michael-doumpos

 

 • Καθ. Μίνως Γαροφαλάκης

           D-index: 72      Google Scholar: 16658

           https://research.com/u/minos-garofalakis

 

 • Ομ. Καθ. Μάρκος Παπαγεωργίου

           D-index: 77      Google Scholar: 29187

           https://research.com/u/markos-papageorgiou

 

 • Ομ. Καθ. Νικόλαος Καλογεράκης

           D-index: 71      Google Scholar: 18955

           https://research.com/u/nicolas-kalogerakis

 

Η συνολική κατάταξη του Πολυτεχνείου Κρήτης ανά επιστημονικό κλάδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκδόσεις της κατάταξης Research.com είναι:

 • 1η θέση στην επιστήμη Business Management
 • 4η θέση στην επιστήμη Engineering and Technology
 • 6η θέση στην επιστήμη Environmental Sciences και Electronics and Electrical Engineering
 • 8η θέση στην επιστήμη Computer Science
 • 9η θέση στην επιστήμη Chemistry
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012