Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Νέο έργο βασικής έρευνας με χρηματοδότηση από το ΕΛΙΔΕΚ στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η ερευνητική μονάδα Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επικ. Καθηγητή Εμμανουήλ Βαρουχάκη ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου 2023 την υλοποίηση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Προηγμένα μοντέλα γεωστατιστικής ανάλυσης για την αξιολόγηση αποθεμάτων φυσικών πόρων», με χρηματοδότηση από το ΕΛΙΔΕΚ στο πλαίσιο της ΕΠ. 2 «Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίας».

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Instituto CERENA της Πορτογαλίας, το Πανεπιστήμιο Nazarbayev του Kazakhstan και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνο τον Καθηγητή Διονύσιο Χριστόπουλο.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων γεωστατιστικών μεθοδολογιών για τη χωρική ανάλυση τυχαίων πεδίων ή πολυμεταβλητών συνόλων δεδομένων, προκειμένου να επιτευχθεί η ρεαλιστική αναπαράσταση των χωρικών ιδιοτήτων μεταβλητών που διερευνώνται στην αξιολόγηση και διαχείριση φυσικών πόρων.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του ΕΛΙΔΕΚ «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια υποστήριξη όλων των Επιστημών)» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU (Αριθμός Έργου ΕΛΙΔΕΚ: 16537).

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012