Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Παρουσίαση βιβλίου «Η εικαστική άνοιξη στα Χανιά στις δεκαετίες 1960 – 1990. Η περίπτωση του Γιώργου Κουνάλη»

Η παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Αλεξάνδρας Κουρουτάκη, Ιστορικού Τέχνης, μέλους Ε.ΔΙ.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Κωνσταντίνου Κουνάλη, Εικαστικού, με τίτλο: «Η εικαστική άνοιξη στα Χανιά στις δεκαετίες 1960 – 1990. Η περίπτωση του Γιώργου Κουνάλη» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το βιβλίο εντάσσεται στο πλαίσιο Ερευνητικού Προγράμματος, με φορέα υλοποίησης το Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει διπλό στόχο: αφενός να καταγράψει την εικαστική κίνηση και την εξέλιξη του εικαστικού τοπίου στα Χανιά, στις δεκαετίες 1960-1990 και αφετέρου να επιτελέσει μία μελέτη περίπτωσης του καλλιτεχνικού (κοσμικού και αγιογραφικού) λόγου του Γιώργου Κουνάλη.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Κολοκοτρώνης και οι συγγραφείς του βιβλίου.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις, καταθέσεις και μαρτυρίες από τους:

Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Αγγελική Καραθανάση – Μανουσάκη, Κώστας Σχιζάκης, Γιούλη Σαρικάκη, Χρυσούλα Σκεπετζή, Στέλλα Αλιγιζάκη

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Άννα Καρέλλα – Μακράκη.

Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012