Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Τιμητική Διάκριση για τον Καθηγητή Ευριπίδη Πετράκη και τον Απόφοιτο ΗΜΜΥ κ. Αθανάσιο Προύντζο στο Διεθνές Συνέδριο ΑΙΝΑ-2024

Ο Καθηγητής Ευριπίδης Πετράκης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε με το "Βραβείο Καλύτερης Εργασίας - Βest paper award" στο 38th International Conference on Advanced Information Networking and Applications (AINA-2024), που πραγματοποιήθηκε στο Kitakyushu της Ιαπωνίας από 17 έως 19 Απριλίου 2024, για την εργασία με τίτλο "DeFog: Adaptive Microservice Scheduling on Kubernetes Clusters in Cloud-Fog-Edge Infrastructures" με συγγραφείς τον Αθανάσιο Προύντζο (απόφοιτο της Σχολής HMMY) και τον Καθ. Ευριπίδη Πετράκη.

 

Η εργασία έγινε αποδεκτή μετά από κρίση πλήρους άρθρου. Το συνέδριο ΑΙΝΑ είναι διεθνές συνέδριο Πληροφορικής με περισσότερες από 900 υποβαλλόμενες εργασίες ετησίως, από τις οποίες γίνονται αποδεκτές μόνο το 25% αυτών. Κατατάσσεται με βάση τα διεθνή συστήματα αξιολόγησης στην κατηγορία A2, δηλαδή ανάμεσα στα καλύτερα συνέδρια διεθνώς.

 

Παράλληλα, ο Καθηγητής Ευριπίδης Πετράκης έλαβε Εύφημο Μνεία για την πολυετή συνεισφορά του ως Γενικός Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου (General Co-Chair).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012