Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

TUC meets BROWN University

Με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση “TUC meets BROWN University, που διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το Brown University of Engineering (μέλος του Ivy League), την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισαν οι Dr Celinda Kofron, Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Πρωτοβουλιών στη Σχολή Μηχανικών του Brown University και ο Καθηγητής και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Παναγιώτης Παρτσινέβελος.

Συμμετείχαν, επίσης, οι διακεκριμένοι Καθηγητές του Brown University, Arto Nurmikko και Αndrew Peterson και πάνω από 80 φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας των δυο Πανεπιστημίων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να επικοινωνήσουν μέλη της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Brown University of Engineering, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για θέματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και για ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Η Dr Celinda Kofron έκανε μια σύντομη παρουσίαση του ιστορικού Brown University of Engineering, που ιδρύθηκε το 1847 και είναι το τρίτο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε στις θεματικές κατηγορίες που παρέχονται στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, τονίζοντας μεταξύ άλλων το μοναδικό χαρακτηριστικό του, να παρέχει την ελευθερία στους φοιτητές να δομήσουν οι ίδιοι το πρόγραμμα σπουδών τους, διαλέγοντας τα μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

Στην συνέχεια, πήραν το λόγο οι Καθηγητές Arto Nurmikko και Αndrew Peterson, που παρουσίασαν τα ερευνητικά αντικείμενα ενασχόλησής τους και έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές να συνομιλήσουν μαζί τους.

Τέλος, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Brown University αναφέρθηκαν στην ζωή στο campus, την εκπαιδευτική εμπειρία, τις προοπτικές για χρηματοδότηση και ακολούθησε ανοιχτός και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων “TUC meets”.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012