Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Υβριδική Διάλεξη του Καθηγητή του UNSW Μ. Σανταμούρη | 05.04.2023, 18:00

Ο Καθηγητής Ματθαίος Σανταμούρης

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00, ο Διακεκριμένος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υψηλών Επιδόσεων Ματθαίος Σανταμούρης του University of New South Wales στο Sydney της Αυστραλίας, θα δώσει διάλεξη με τίτλο:

«To μέγεθος και οι συνέπειες της αστικής κλιματικής μεταβολής σήμερα και στο μέλλον:
Η πρόοδος των τεχνολογιών θερμικής ανάσχεσης και η συνεισφορά τους»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στην Αίθουσα «Παναγιώτης Μανωλόπουλος» (Κ2.Α1), αλλά θα υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στον σύνδεσμο https://tuc-gr.zoom.us/j/93027719680?pwd=VWJTd1VCV0ZxRXlLSUxvVFl6VHhmUT09. Παράλληλα, η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω facebook της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ.

Σύντομο Βιογραφικό

O Mατθαίος Σανταμούρης είναι Διακεκριμένος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υψηλών Επιδόσεων στο University of New South Wales στο Sydney της Αυστραλίας και τέως καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ταυτόχρονα, είναι επισκέπτης καθηγητής σε 8 Διεθνή Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Κορέα, Ιταλία, Μαλαισία και Κύπρο. Διετέλεσε Προέδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Είναι ο κύριος επιστημονικός Εκδότης του Περιοδικού Energy and Buildings, ενώ διετέλεσε κύριος εκδότης του περιοδικού Advances Building Energy Research. Είναι κύριος συμβεβλημένος Εκδότης σε 4 επιστημονικά περιοδικά και μέλος της εκδοτικής ομάδας 24 άλλων επιστημονικών περιοδικών. Είναι κύριος εκδότης σειράς βιβλίων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Είναι συγγραφέας και εκδότης 20 ξενόγλωσσων επιστημονικών βιβλίων που έχουν εκδοθεί από διεθνείς εκδότες. Είναι συγγραφέας 412 άρθρων δημοσιευμένων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ταυτόχρονα, είναι αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων σε 29 χώρες, όπως ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία, κλπ. Αξιολογήθηκε ως ο επιστήμονας με την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή σε θέματα κτιριακού περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Stanford για την περίοδο 2019 -2022 και κατατάχθηκε από την ίδια βάση ως ο 538oς ερευνητής σε όλες τις επιστημονικές περιοχές στον κόσμο. Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012