Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Δύο ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού διαστημικής Cansat in Greece


Δύο ομάδες από τις επτά που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του φοιτητικού διαγωνισμού διαστημικής Cansat in Greece  είναι του Πολυτεχνείου Κρήτης:

TALOS: Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών | Πολυτεχνείο Κρήτης
SenseSat: Διατμηματική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο φοιτητικός διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Οι φοιτητές σχηματίζουν ομάδες των 4-6 ατόμων και καλούνται να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.

Η εκτόξευση που αφορά τον τωρινό διαγωvισμό θα πραγματοποιηθεί σε 6 μήνες. Οι ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης θα υποστηριχθούν από εργαστήρια του Ιδρύματος.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012