Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Πολυτεχνείου Κρήτης

Εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Πρύτανης κ. Διαμαντόπουλος και ο Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγας

Τελετή υπογραφής μνημονίου

Στις 19 Μαρτίου 2019, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής του μνημονίου-πλαισίου συνεργασίας  μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την εν λόγω συμφωνία, από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και από την πλευρά του Πολυτεχνείου της Κρήτης ο Πρύτανης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η στρατιωτική ηγεσία, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, βουλευτές-μέλη των επιτροπών Εθνικής Άμυνας-Εξωτερικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και Ανώτατα Στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, παραβρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης, Νικόλαος Καλλίθρακας-Κόντος και Μιχαήλ Ζερβάκης, καθώς και ο καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης, Διευθυντής των Διιδρυματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που υλοποιούνται με τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγας τόνισε ότι "εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή αναβαθμισμένης συνεργασίας, μεταξύ ενός εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων της χώρας μας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με το Μνημόνιο αυτό, συμπυκνώνεται εργασία και μελέτη, που από κοινού υλοποίησαν στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολυτεχνείου της Κρήτης, αλλά και εμπειρία που αποκρυσταλλώνεται από τη μέχρι τώρα συνεργασία των δύο μερών, προσθέτοντας μια δυναμική που θα αρχίσει να εκδηλώνεται πολλαπλά κατά τα επόμενα χρόνια. Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο της να καλύψει μια σειρά υπαρκτών αναγκών, αλλά και να εκφράσει μια πραγματικότητα που βρίσκεται σε διαρκή και δυναμική εξέλιξη."

Ο Πρύτανης κ. Διαμαντόπουλος, ανέφερε ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεργάζεται ήδη με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τον Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Ο κ. Διαμαντόπουλος πρόσθεσε: “Το μνημόνιο με το ΥΠΕΘΑ έρχεται να συμπληρώσει και να διευρύνει όλες αυτές τις δραστηριότητες και θα μας δώσει την ευκαιρία να συμβάλλουμε και εμείς ως ένα από τα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας στην εθνική μας άμυνα, μέσα από τη δική μας σκοπιά”.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας [video]
 

Δημοσιότητα


Παρακολουθήστε απόσπασμα από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 (20/3/2019) [video]

Ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (19/03/2019)

 

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012