Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Έκθεση «'Άγρια πουλιά και η σχέση τους με την αεροναυπηγική» | Πύλη Σαμπιονάρα | 25/08/2019-02/09/2019

Το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κ.Α.Μ. και το Εργαστήριο IMF του Πανεπιστημίου της Τουλούζης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης:

«Άγρια πουλιά και η σχέση τους με την Αεροναυπηγική»

που θα διεξαχθούν στην Πύλη Σαμπιονάρα την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρίσκεται η Δρ. Μαριάννα Μπραζά, η οποία θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των εκθεμάτων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019.
Ώρες λειτουργίας: 9:00-14:00 και 16:00-22:00.

Στην έκθεση «Άγρια πουλιά και η σχέση τους με την Αεροναυπηγική» παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά της πτήσης άγριων πουλιών και η προσπάθεια που γίνεται να αντιγραφούν για το σχεδιασμό νέων πτητικών μέσων. Αποτελεί μια ελαφριά μεταφερόμενη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Τουλούζης (Muséum d'histoire naturelle de Toulouse). Σε αυτήν παρουσιάζεται επίσης μια διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων του CNRS, του IMFT (Ινστιτούτο Ρευστομηχανικής της Τουλούζης με διευθύντρια την Δρ. Μαριάννα Μπραζά) και του Institute LAPLACE (Εργαστήριο Πλάσματος και Μετατροπής Ενέργειας), με αντικείμενο τις καινοτόμες ιδέες σχεδιασμού των πτερυγίων αεροσκαφών του μέλλοντος που παραμορφώνονται και δονούνται όμοια με εκείνα των μεγάλων αρπακτικών πουλιών.

Η έκθεση εφαρμοσμένης βιονικής συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (Καθ. Γεώργιος Σταυρουλάκης και Δρ. Μαρία Μπακατσάκη), το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κ.Α.Μ. Αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του διεθνούς συνεδρίου 5th Symposium on Fluid-Structure-Sound Interaction and Control (FSSIC 2019). Το συνέδριο FSSIC 2019 διεξάγεται στο ξενοδοχείο Minoa Palace στον Πλατανιά από τις 27 Αυγούστου 2019 έως και τις 30 Αυγούστου 2019.

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται στην Κρήτη, καθώς αναγνωρίζεται η ισχυρή σχέση που είχε το νησί με την πρώτη γνωστή απόπειρα του ανθρώπου για να μιμηθεί το πέταγμα των πουλιών με χρήση μεγάλων φτερών, όπως αναφέρεται στο μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Επισημαίνεται ότι ο μύθος αυτός περιλαμβάνεται στο λογότυπο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012