Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης

Την 1η Φεβρουαρίου 2020, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΟΑΚ για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων σε θέματα που αφορούν στη δημιουργική συνεργασία στους τομείς δραστηριοποίησής τους και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που ανακύπτουν σε όλα τα επίπεδα, τόσο από την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, όσο και από την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο του μνημονίου προβλέπονται, η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, η εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, η συνεργασία με Πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής και η πραγματοποίηση κοινών εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα θέματα εκπαίδευσης της νέας γενιάς, καθώς και άλλες δράσεις. Επίσης επιδιώκεται η από κοινού εκπόνηση ερευνητικών έργων και προγραμμάτων, η δημοσίευση πορισμάτων επιστημονικής έρευνας, καθώς και η διοργάνωση κοινών ενημερωτικών εκδηλώσεων και ημερίδων - συνεδρίων.

Την εν λόγω συμφωνία, από πλευράς της ΟΑΚ υπέγραψαν, ο Πρόεδρος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, και ο Γενικός Διευθυντής, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ενώ από πλευράς Πολυτεχνείου Κρήτης ο Πρύτανης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής: "Eίναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή, για εμένα προσωπικά αλλά και για όλα τα μέλη της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης που βρισκόμαστε στην ΟΑΚ και υπογράφουμε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, με έναν από τους πιο αξιόλογους θεσμούς, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της πατρίδας μας. Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης είναι ένας φορέας που πέρα από τον θρησκευτικό ρόλο που έχει, αποτελεί και έναν σημαντικότατο φορέα πολιτισμού. Το μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στην ΟΑΚ, που εκφράζει τον πνευματικό κόσμο, και το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο από τη φύση του ως ειδικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο εκφράζει τη σύγχρονη τεχνολογία, θέτει τις βάσεις μίας εξαιρετικής συνεργασίας, καθώς τα θέματα τα οποία πραγματεύονται οι δύο φορείς αλληλοσυμπληρώνονται κατά έναν εξαιρετικό τρόπο. Το Πολυτεχνείο Κρήτης μπορεί να καλύψει ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται όλη τη στήριξη την οποία παρέχει από την δική της πλευρά η ΟΑΚ, ώστε να επεκταθεί η συνεργασία που υπήρχε έως σήμερα."

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Διγαλάκης, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής και ανέπτυξε το θέμα: «Παιδεία και Τεχνητή Νοημοσύνη», εκπρόσωποι του Σεβ. Μητρ. Κυδωνίας και Αποκορώνου και της Περιφέρειας, οι τρεις Αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλοι Καθηγητές του Ιδρύματος, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012