Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Προσφορά εξοπλισμού από τον Σύλλογο Καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Νοσοκομείο Χανίων

Παράδοση εξοπλισμού στον Διοικητή του ΓΝΧ Γ. Μπέα, από τους Γ. Καρυστινό και Δ. Διμέλλη

Η παράδοση έγινε στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησε σε δωρεά δύο συσκευών ονομαστικής αξίας 6.700 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (ΓΝΧ) «Ο Άγιος Γεώργιος». Οι δύο συσκευές θα εγκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΧ.

Η πρώτη συσκευή είναι ένας ζυγός - ανακινητήρας ασκών αίματος, απαραίτητος για τις αιμοληψίες ασκών αίματος. Δεδομένου ότι είναι φορητός και επαναφορτιζόμενος θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται εκτός νοσοκομείου στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί επάρκεια αίματος για τους ασθενείς. Διασφαλίζει τη λήψη της σωστής ποσότητας αίματος από τον αιμοδότη αφού ζυγίζει και ταυτόχρονα ανακινεί (ανακατεύει το αίμα με το αντιπηκτικό) ώστε να λαμβάνεται ακριβώς η ποσότητα η οποία θα μπορεί να συντηρηθεί για 35 ή 42 ημέρες με το αντιπηκτικό-συντηρητικό διάλυμα που περιέχει ο ασκός. Κατοχυρώνεται έτσι η ποιότητα του αίματος που περιέχει η κάθε φιάλη.

Η δεύτερη συσκευή είναι ένας συγκολλητής ασκών, επίσης απαραίτητος προκειμένου να γίνεται τμηματικοποίηση του σωληνίσκου του ασκού ώστε κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει κάποια εξέταση στη φιάλη (π.χ. διασταύρωση αίματος του αιμοδότη με του ασθενή) να εξασφαλίζεται το στείρο της φιάλης αφού έτσι αυτή δεν θα ανοίγεται.

Οι δύο συσκευές παραδόθηκαν σήμερα, 25.06.2020, στον Διοικητή του ΓΝΧ Γεώργιο Μπέα, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ Γεώργιο Καρυστινό και την Γραμματέα του Συλλόγου, Αναπλ. Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δέσποινα Διμέλλη. Παρόντες στην παράδοση του εξοπλισμού ήταν ο Πρύτανης Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο Αντιπρύτανης Kαθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης, καθώς και η Μαρία Πετραντωνάκη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων επιτροπής δωρεών του ΓΝΧ.

Ο ΕΣΔΕΠ με αυτή την κίνηση συμμετέχει στις δράσεις προσφοράς του Πολυτεχνείου Κρήτης στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012