Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διαδικτυακή Ημερίδα «Προληπτικός Σχεδιασμός Συμπεριληπτικών Περιβαλλόντων Μάθησης στο Πανεπιστήμιο» | 28.04.2023, 13:00-15:00

Προληπτικός Σχεδιασμός Συμπεριληπτικών Περιβαλλόντων Μάθησης στο Πανεπιστήμιο

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, 13:00-15:00

https://tuc-gr.zoom.us/j/94661339317?pwd=U2g3bEZHb2liejVDbnIzbkRqQXU4Zz09
Meeting ID: 94661339317, Password: 184645

Εισηγήτριες

Κάλλια Κατσαμποξάκη Hodgetts
Συντονίστρια ΚΕΔΙΜ Πανεπιστημίου Κρήτης

Ευαγγελία Κρασαδάκη
Συντονίστρια Κέντρου ΚΕΔΙΜ Πολυτεχνείου Κρήτης

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης που έχουν συνυπογράψει το Πολυτεχνείο Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την υποστήριξη της διδασκαλίας και μάθησης, τα Κέντρα Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τα συμπεριληπτικά περιβάλλοντα μάθησης και τις προληπτικές ενέργειες σχεδιασμού που μπορούν να τα καταστήσουν αποτελεσματικά. Η ημερίδα απευθύνεται σε διδάσκοντες/ουσες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εντοπίσουν πιθανούς μαθησιακούς φραγμούς και να εντάξουν στο μάθημά τους συμπεριληπτικές στρατηγικές που δίνουν ευκαιρίες πρόσβασης, συμμετοχής και επίτευξης ακαδημαϊκών στόχων σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

H συμπεριληπτική εκπαίδευση οδηγεί σε βελτιωμένα ακαδημαϊκά, γνωστικά, πολιτιστικά και κοινωνικά αποτελέσματα για όλους/ες τους/τις φοιτητές/τριες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες, χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτές τις ομάδες. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα σχεδιασμού χωρίς αποκλεισμούς και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και βιώσιμες προσεγγίσεις για την υποστήριξη όλων των φοιτητών/τριών αποφεύγοντας την ετικετοποίηση. Έχοντας επίγνωση των πιθανών μαθησιακών εμποδίων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις διαφορές των φοιτητών/τριών και με την παροχή κατάλληλων συστημάτων υποστήριξης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναπροσαρμόσουν τις διδακτικές και μαθησιακές πρακτικές τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κινητοποίηση, την αντιπροσώπευση, την ανάληψη ευθύνης, την ενεργή εμπλοκή και μάθηση όλων των φοιτητών/τριών με σκοπό την πρόοδό τους.


Σημείωση. H ημερίδα θα βιντεοσκοπηθεί και θα ληφθεί ψηφιακό υλικό. Το ψηφιακό υλικό ενδέχεται να προβληθεί στις ιστοσελίδες του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν. Για την πολιτική του Πολυτεχνείου Κρήτης μπορείτε να δείτε στο https://www.tuc.gr/index.php?id=11121 και για την πολιτική του Πανεπιστημίου Κρήτης στο https://www.uoc.gr/university/gdpr.html.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012