Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Υβριδική Διάλεξη της Αν. Καθ. Μαρίας-Χριστίνας Φράγκου | 21.06.2023, 18:00

Στο πλαίσιο της Δράσης Διεθνούς Κινητικότητας (Action KA107 International Credit Mobility) του Προγράμματος Erasmus+ στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος θα δοθεί ανοικτή ερευνητική διάλεξη με θέμα:

"An interdisciplinary approach towards seawater desalination
for human consumption in the Atacama desert, Chile"

από την προσκεκλημένη ομιλήτρια

Associate Professor Maria Christina Fragkou
Departamento de Geografía
Universidad de Chile
Χιλή

την παρακάτω ημέρα και ώρα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, 18:00

και η παρουκολούθηση είναι εφικτή, είτε με φυσική, είτε με διαδικτυακή, συμμετοχή

Αίθουσα «Παναγιώτης Μανωλόπουλος» (K2.A1)
Πολυτεχνειούπολη

https://tuc-gr.zoom.us/j/94134844497?pwd=cStVZXFPdFhGMEY3c21VUUNaQzF4QT09
Meeting ID: 94134844497
Password: 377188

 

Βιογραφικό

Η Μαρία Χριστίνα Φράγκου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Χιλής (Universidad de Chile). Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνολογία Περιβάλλοντος στο Imperial College London, και διδακτορικές σπουδές στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (ICTA - UAB). Τα τελευταία 10 χρόνια ερευνά την κρίση του νερού στη Χιλή και ιδίως τις επιπτώσεις της στο πόσιμο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει διερευνήσει πώς οι κρατικές πολιτικές, νομικά πλαίσια και υδραυλικές υποδομές και τεχνολογίες συμβάλλουν στην κοινωνική και πολιτική κατασκευή της λειψυδρίας. Ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών στην καθημερινή ζωή των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των αγροτικών πληθυσμών. Η έρευνά της έχει ως κίνητρο την κοινωνικο-περιβαλλοντική δικαιοσύνη και βασίζεται σε μεθόδους και θεωρίες από την πολιτική οικολογία, την περιβαλλοντική γεωγραφία και την περιβαλλοντική επιστήμη.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012