Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο ακραίων φυσικών φαινομένων που επηρεάζουν δραματικά τη ζωή εκατομμυρίων. Τί μπορούμε να κάνουμε εμείς όμως για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής; Πώς μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον;

Δες πώς μπορείς να συμβάλλεις θετικά!

Η διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyle Test είναι και επίσημα εδώ!

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά ανέπτυξαν την νέα, καινοτόμο διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyle Test: ένα εργαλείο που ενημερώνει τους καταναλωτές πόσο διοξείδιο του άνθρακα παράγουν, και ταυτόχρονα τους προτείνει τρόπους για να το μειώσουν, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον. Την εφαρμογή παρουσίασαν εκπρόσωποι της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. στην πρόσφατη ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου Πνευμονολόγων Ιατρών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο ΚΑΜ ("Αναπνέω Ελεύθερα", 18.11.2023).

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει την αύξηση της θερμοκρασίας, φυσικές καταστροφές και την εξάντληση των φυσικών πόρων, είναι κρίσιμο να αναλάβουμε δράση για το περιβάλλον και ξέρουμε, ότι υπάρχει τέτοια διάθεση. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να διευκολυνθούν τα άτομα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Για αυτό τον λόγο, αναπτύχθηκε το Lifestyle Test το οποίο προσφέρει την δυνατότητα στους χρήστες να μετρήσουν το ατομικό τους αποτύπωμα άνθρακα, κάνοντας γρήγορα και εύκολα ένα τεστ. Στη συνέχεια, και αναλόγως του αποτελέσματος, τους προτείνει δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωσή του. Έπειτα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό πλάνο, επιλέγοντας κάποιες από τις προτεινόμενες δράσεις, προωθώντας έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής.

Η διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyle Test δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος PS Lifestyle και είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμη σε 8 διαφορετικές γλώσσες.

Βρείτε την εφαρμογή στον σύνδεσμο: https://www.lifestyletest.eu  ή μέσω του QR Code που επισυνάπτεται.

Για περαιτέρω πληροφορίες: Άννα Μιχαλοπούλου, επικοινωνιολόγος, Ε.Κ.ΠΟΙΖΩ.
Email: a.michalopoulou@ekpizo.gr, Tηλ.: 6987439227.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012