Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου «Νεώρια Χανίων» | 20.09.2023, 12:00 | ΚΑΜ

  • Συντάχθηκε 18-09-2023 09:37 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος: ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (ΚΑΜ) - Ενετικό Λιμάνι Χανίων
    Έναρξη: 20/09/2023 12:00
    Λήξη: 20/09/2023 14:00

    Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Νεώρια Χανίων - Ιστορική τεκμηρίωση, στερέωση/αποκατάσταση, ένταξη νέων χρήσεων. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των τεσσάρων φορέων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου - ΚΑΜ), δίπλα στα Νεώρια.

    Στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία υπογράφηκε την 4η Ιουλίου 2020, ομάδα Επιστημόνων αποτελούμενη από Ιστορικούς Αρχιτέκτονες, Γεωλόγους, Γεωφυσικούς, Χημικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους, εργάστηκε με κοινό στόχο να αποδοθούν στην πόλη των Χανίων οι επτά θόλοι των Βενετικών Νεωρίων ως στέγη συλλογικών δραστηριοτήτων.

    Στην Επιστημονική Ομάδα του Έργου συμμετείχαν Καθηγητές, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό και Επιστημονικοί Συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και Εξωτερικοί Συνεργάτες.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημητρίου Φιλιππίδη, της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Cà Foscari Elisabetta Molteni και του Επιστημονικά Υπεύθυνου του έργου, Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Νικολάου Σκουτέλη.


    Σύνδεσμος εκδήλωσης


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012