Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού Πολυτεχνείου Κρήτης και βραβεύσεις

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ανακήρυξη της επαναληπτικής εξεταστικής και οι βραβεύσεις φοιτητών και αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη και απονεμήθηκαν συνολικά 47 Βραβεία σε φοιτητές και αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης και 103 Διπλώματα Μηχανικού:

 • 28 Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
 • 11 Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
 • 27 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
 • 20 Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος
 • 17 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης στην εναρκτήρια ομιλία του, καλωσόρισε τις οικογένειες και τους φίλους των αποφοίτων και απευθυνόμενος στους νέους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού τους συνεχάρη για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών τους, τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά των οικογενειών σας, αλλά και η δική μας σήμερα και αισθανόμαστε περήφανοι για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είμαι σίγουρος ότι η ζέση για την επιστήμη σας και τη σχολή σας, η οποία έχει δημιουργηθεί και από τους καθηγητές σας, θα συνεχίσει να σας οδηγεί σε όλη την καριέρα σας. Θέλω να σας ζητήσω να βάζετε πάντα υψηλούς στόχους και να αγωνίζεστε να τους πετύχετε, γιατί έχετε τα εχέγγυα να φτάσετε όσο ψηλά ονειρευτείτε είτε στον επαγγελματικό είτε στον ακαδημαϊκό χώρο. Είμαστε περήφανοι για εσάς και θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή σας. Οπότε σας ζητώ να είστε πάντα σε επαφή με το Πολυτεχνείο Κρήτης, γιατί πάντα θα χαιρόμαστε να μαθαίνουμε νέα σας.»

Βραβεία

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν οι απονομές Επαίνων, Υποτροφιών και Βραβείων σε 47 φοιτητές και αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης:

 • Απονομή Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. Μιχαήλ Ζερβάκη, σε 7 αποφοίτους που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε πέντε (5) ακαδημαϊκά έτη με βαθμό Διπλώματος από 8,5 και άνω (Άριστα). Συγκεκριμένα, από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών βραβεύθηκαν οι Λιουδάκης Εμμανουήλ, Παρασκάκης Νικόλαος και Στρατάκης Ανδρέας, ενώ από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος οι Κέρογλου Ιωάννης, Παντής Άγγελος, Αναγνώστου Ελένη και Ζαρογούλας Κωνσταντίνος.
 • Απονομή Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας, Αν. Καθ. Φώτιο Κανέλλο και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Κωνσταντίνο-Αλκέτα Ουγγρίνη, σε 5 πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν με την υψηλότερη βαθμολογία στις 5 Σχολές του Ιδρύματος: Αλεξιάδης Ερμής (Σχολή ΜΠΔ), Χαντζάρη Ειρήνη (Σχολή ΜΗΧΟΠ), Γκίκας Νικόλαος (Σχολή ΗΜΜΥ), Κούτρα Σοφία (Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ) και Γκάτσης Νικόλαος (Σχολή ΑΡΜΗΧ).
 • Απονομή Επαίνων Αριστούχων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Αντιπρύτανη Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθ. Αριστομένη Αντωνιάδη και την Αντιπρύτανη Οικονομικών και Ανάπτυξης Καθ. Δανάη Βενιέρη, σε αποφοίτους, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια αριστείας που θέσπισε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης στην 607η/03.11.2022 συνεδρίασή της και τα οποία συνυπολογίζουν τόσο την κανονική πρόοδο στο πρόγραμμα σπουδών, όσο και τον υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας από τα ολοκληρωμένα μαθήματα. Βραβεύθηκαν οι:

Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης: Σταυρουλιδάκη Μαρία, Ασχατονιάν Γεώργιος, Γκούβερης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκης Αντώνιος

Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων: Δαούση Βασιλική, Ειντ Ιωάννα, Καραντανάς Νικόλαος, Μαστροσαββάκη Ειρήνη

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών: Ξηράκης Φανούριος, Μπούρος Κωνσταντίνος, Τσανάς Κυριάκος, Κελαϊδής Κανάκης, Αγγέλου Δημήτριος

Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών: Μπρέσσα Ιφιγένεια, Παπαχαραλάμπους Στυλιανός, Παπαδημητρίου Αθανάσιος, Ζερβάκη Χρυσάνθη-Ελπίδα

Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών: Γιαννακοπούλου Αναστασία, Σταύρου Ρεβέκκα, Κουρκουλος Γεώργιος, Λυτσίκα Γεωργία

 • Απονομή Βραβείου Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης» από την κα Αγγελική Μαθιουδάκη, μητέρα του αείμνηστου Μανώλη Μαθιουδάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην δικαιούχο Διπλωματούχο της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κονδύλη Γεωργία-Άννα. Η αφοσίωση του Μανώλη Μαθιουδάκη στη διδασκαλία των μαθηματικών στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στάθηκε αφορμή για την απόφαση της οικογένειάς του να καθιερώσει από φέτος βραβείο επίδοσης στη μνήμη του. Το Βραβείο Επίδοσης «Μανώλης Μαθιουδάκης» είναι χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ (1.000,00€) και απονέμεται σε απόφοιτο της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας στα μαθήματα κατεύθυνσης Μαθηματικών κατά τις ανακηρύξεις της χρονικής περιόδου από 1 Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Αυγούστου 2023..
 • Απονομή Υποτροφιών «Θοδωρής Λοβέρδος» από την κ. Μαρία Θεοδουλίδου, σύζυγο του Θοδωρή Λοβέρδου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Επαγγελματικής Αλληλεγγύης Νέων Act-TLO, στους 7 δικαιούχους Διπλωματούχους της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης: Χατζηδάκης Ανδρέας (6μηνη σύμβαση εργασίας στην Καυκάς Α.Ε. και ένα tablet), Βάμβουκα Μαριάνθη (6μηνη σύμβαση εργασίας στην Καυκάς Α.Ε.), Τσιλιβαράκος Παναγιώτης (6μηνη σύμβαση εργασίας στην Καυκάς Α.Ε.), Κουρεμπή Γεωργία (6μηνη σύμβαση εργασίας στην Καυκάς Α.Ε.), Καλαϊτζάκη Χρυσάνθη (3μηνη έμμισθη απασχόληση στην Ernst & Young), Λελεντζή Ιωάννα-Σοφία (7μηνη έμμισθη απασχόληση στην Pilot Beach Resort), Καντουνατάκη Σοφία (7μηνη έμμισθη απασχόληση στην Pilot Beach Resort).
 • Απονομή Βραβείου ΜΟΒΙΑΚ από την κα Ερμιόνη Παπαδογιαννάκη, Marketing Manager της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε., στην δικαιούχο Διπλωματούχο της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Παπαδάκη Όλγα-Ζαμπία. Το βραβείο αριστείας της ΜΟΒΙΑΚ περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο 1000€ και επίσημο έπαινο.
 • Απονομή Βραβείων ΑΝΕΚ Lines από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ANEK Lines, κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη, στους παρακάτω 5 απόφοιτους του Ιδρύματος: Κούτσα Πέτρο (ΜΠΔ), Στουπάκη Στέφανο (ΜΗΧΟΠ), Λιουδάκη Εμμανουήλ (ΗΜΜΥ), Κέρογλου Ιωάννη (ΧΗΜΗΠΕΡ), Νεοκλέους Χαράλαμπο (ΑΡΜΗΧ). Η ΑΝΕΚ Lines χορηγεί σε κάθε δικαιούχο ένα εισιτήριο δύο ατόμων με επιστροφή με ισχύ ενός έτους για δωρεάν ταξίδι σε δίκλινη καμπίνα σε προορισμούς της ANEK Lines στην Κρήτη.

Η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης ολοκληρώθηκε με την ομαδική φωτογράφιση των αποφοίτων ανά Σχολή, μαζί με τον Κοσμήτορα, την Γραμματέα και την Πρυτανεία του Ιδρύματος.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012