Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Σε πολύ ευχάριστο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ανακήρυξη της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη και απονεμήθηκαν συνολικά 117 Διπλώματα Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο πρώτο μέρος της Τελετής απονεμήθηκαν:

  • 44 Διπλώματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  • 52 Διπλώματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Στο δεύτερο μέρος απονεμήθηκαν:

  • 24 Διπλώματα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
  • 24 Διπλώματα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος
  • 33 Διπλώματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Ομιλία Πρύτανη

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης στην εναρκτήρια ομιλία του, καλωσόρισε τις οικογένειες και τους φίλους των αποφοίτων και απευθυνόμενος στους νέους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης, τόνισε:

«Αγαπητοί και αγαπητές απόφοιτοι, μαζί με τους γονείς και στους συγγενείς σας, τους ανθρώπους που σας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, σας απευθύνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήριά μου!

Σήμερα είναι μια νέα αρχή για εσάς. Μετά την ολοκλήρωση μιας μεγάλης προσπάθειας αρχίζει μια νέα πορεία προσφοράς. Είναι και η δική μας χαρά μεγάλη, γιατί σας θεωρούμε δικά μας παιδιά, «κομμάτι» του Πολυτεχνείου μας.

Πολλοί μας απευθύνουν τον χαιρετισμό «δάσκαλε» και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί ο δάσκαλος συμπληρώνει την οικογένεια στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ηθικής. Τα πέντε περίπου χρόνια που φοιτήσατε στο Πολυτεχνείο Κρήτης προσπαθήσαμε να σας δώσουμε όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά να σας διδάξουμε τον τρόπο για να λειτουργήσετε μέσα στην κοινωνία, γιατί ουσιαστικά το έργο του Μηχανικού είναι έργο για την κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει, δυστυχώς, δραματικές αλλαγές, έχουμε δει την κοινωνία να αλλάζει, με περισσότερη βία, με περισσότερη στόχευση προς την εύκολη γνώση και όχι προς την πραγματική γνώση, έχουμε δει τις επιδράσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης και εσείς ως Μηχανικοί πρέπει να τα αντιμετωπίσετε αυτά με έναν ευρηματικό τρόπο, που να δίνει λύση σε εσάς, αλλά να προσφέρει πραγματικές λύσεις και στο κοινωνικό σύνολο.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνετε στο εξής, είτε συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, είτε συνεχίσετε στον επαγγελματικό χώρο και είμαι σίγουρος ότι με την εκπαίδευση και τα εφόδια, που έχετε πάρει από το Πολυτεχνείο Κρήτης θα διαπρέψετε και θα μας κάνετε περήφανους.

Και να μην ξεχάσετε το σημείο που ξεκινήσατε, να κρατάτε πάντα επαφή με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Θα χαιρόμαστε να μας λέτε πού βρίσκεστε, με τί ασχολείστε και αν θέλετε οποιαδήποτε συνεργασία μαζί μας από διαφορετικό επίπεδο θα είναι πάντα χαρά μας. Συγχαρητήρια!»

 

Στο πρώτο μέρος της Τελετής παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος συνεχάρη και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση της τοπικής κοινωνίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ευχήθηκε στους αποφοίτους να επιτύχουν τους στόχους τους και να υπηρετήσουν την επιστήμη τους και την κοινωνία μέσα από αυτήν.  

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τους Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για το σημαντικό έργο που επιτελούν και χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο Κρήτης ως το «διαμάντι του τόπου μας».

Απόφοιτοι

Η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης ολοκληρώθηκε με την ομαδική φωτογράφιση των αποφοίτων ανά Σχολή, μαζί με τον Κοσμήτορα, την Γραμματέα και την Πρυτανεία του Ιδρύματος.


Το Αρχείο με τους Αποφοίτους [pdf]
(αρχείο προσβάσιμο μόνο από μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας)

Απονομή Διπλωμάτων - Απρίλιος 2024 (Α' μέρος), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Απρίλιος 2024 (Α' μέρος)
Απονομή Διπλωμάτων - Απρίλιος 2024 (Β' μέρος), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Απρίλιος 2024 (Β' μέρος)
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012