Ελευθέριος Μαραγκουδάκης

Υπεύθυνος Ομίλου
Κτήριο Ε5 Γραφείο 015
Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά
73100 Χανιά,
28210 37246 |
erasmus-plus@isc.tuc.gr

ώρες γραφείου:

Δευτέρα               15:30-18:30

Τρίτη                    17:30-20:00

Τετάρτη                17:30-20:00

Πέμπτη                17:30-20:00

Παρασκευή          15:30-18:30

 

 

Σε αυτή τη βάση, η τοπική σύμπραξη παρατηρώντας τις σύγχρονες εξελίξεις και απαιτήσεις, αλλά και συμβαδίζοντας με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εστιάζει σε δράσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα:

  • Την υποστήριξη των εκπαιδευόμενων ως προς την επίτευξη μαθησιακών αποτελεσμάτων με στόχο να βελτιώσουν την προσωπική τους ανάπτυξη, τη συμμετοχή τους στην κοινωνία ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες και τις δυνατότητες απασχόλησής τους στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, αλλά και εκτός αυτής.
  • Την υποστήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης, κατάρτισης και απασχόλησης.
  • Τη βελτίωση της ικανότητας των συμμετεχόντων στις ξένες γλώσσες.
  • Τον εμπλουτισμό των γνώσεων των συμμετεχόντων και την εξοικείωσή τους με άλλους πολιτισμούς και άλλες χώρες δίνοντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν δίκτυα διεθνών επαφών, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινωνία και να αναπτύξουν το αίσθημα ευρωπαϊκής ιθαγένειας και ταυτότητας.
  • Την αύξηση των συνεργειών, των δυνατοτήτων, της ελκυστικότητας και της διεθνοποίησης, έτσι ώστε να υλοποιούνται δραστηριότητες και προγράμματα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των ατόμων, εντός και εκτός Ευρώπης.
  • Στην εξασφάλιση καλύτερης αναγνώρισης των γνώσεων που αποκτώνται στη διάρκεια των περιόδων εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος κ. Jean-Claude Juncker δήλωσε: "Κάθε ευρώ που επενδύουμε στο Erasmus+ είναι επένδυση στο μέλλον — στο μέλλον ενός νέου ανθρώπου και στο μέλλον της ευρωπαϊκής μας ιδέας. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επένδυση που να αξίζει περισσότερο από την επένδυση στα πρόσωπα που θα βρίσκονται αύριο σε ηγετικές θέσεις. Καθώς γιορτάζουμε τη συμμετοχή του 9άκις εκατομμυριοστού ατόμου, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον του προγράμματος Erasmus+ είναι 9 φορές μεγαλύτερες".

Ο κ. Tibor Navracsics, επίτροπος αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, δήλωσε: "Όπως κάθε ανταλλαγή Erasmus+ αποτελεί εμπειρία ζωής — σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο — τα 30 χρόνια κινητικότητας και συνεργασίας έχουν προσφέρει στην Ευρώπη μια γενιά 9 εκατομμυρίων ανθρώπων με ανοικτό πνεύμα και νέες επιχειρηματικές ιδέες που διαμορφώνουν σήμερα το μέλλον της κοινωνίας μας".

 

 

Στα παρακάτω videos, δίπλα στη ρύθμιση έντασης του ήχου, έχετε τη δυνατότητα ανάγνωσης υπότιτλων στην ελληνική γλώσσα, πατώντας στην επιλογή subtitles τη λέξη "ελληνικά".

 

The Erasmus+ Traineeship Experience 

 

Erasmus+ Bringing Europeans Together for 30 years

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012