Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Υπηρεσία Εκτύπωσης από Απόσταση (WebPrint)

 

Η υπηρεσία Εκτύπωσης από Απόσταση (WebPrint) παρέχει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους εκτυπωτές του Μηχανογραφικού Κέντρου (Κτίριο Κ2) αποστέλλοντας εκτυπώσεις από το δικό τους υπολογιστή, tablet ή κινητό, εφόσον αυτοί βρίσκονται εντός του δικτύου του ιδρύματος.

 

Ποιους αφορά

Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που έχουν δικαίωμα εκτυπώσεων σύμφωνα με την Πολιτική Χρέωσης Σελίδων Εκτύπωσης όπως αυτή έχει οριστεί από την Επιτροπή Μηχανογραφικού και έχει επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του ιδρύματος.

 

Πως την αποκτώ

Η πρόσβαση στην υπηρεσία WebPrint επιτυγχάνεται μέσω της ιστοσελίδας http://myprint.isc.tuc.gr με χρήση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικών υπηρεσίων του ιδρύματος.

 

Περιγραφή

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και να παραλάβουν τα έγγραφά τους από τους εκτυπωτές του Μηχανογραφικού Κέντρου τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα - Παρασκευή, 09:00 - 21:00, εκτός επίσημων αργιών) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1) Οι χρήστες αποστέλνουν την εκτύπωσή τους μέσω της βασισμένης στο web Εφαρμογής Διαχείρισης Προσωπικών Εκτυπώσεων (δείτε αναλυτική περιγραφή στην ενότητα Οδηγίες Χρήσης)

2) Οι χρήστες ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκτύπωσής τους. Στο μήνυμα που θα λάβουν (στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ιδρύματος που διαθέτουν), θα ενημερωθούν για το μοναδικό κωδικό εκτύπωσης (JobID) που έχει η εκτύπωση τους καθώς και για τον εκτυπωτή από τον οποίο θα την παραλάβουν.

3) Οι χρήστες πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα, εντός της ίδιας ημέρας, στο χώρο εκτυπωτών του Μηχανογραφικού Κέντρου (ισόγειο του Κτιρίου Κ2) και να παραλάβουν με δική τους ευθύνη την εκτύπωσή τους. Ο μοναδικός κωδικός εκτύπωσης (JobID) θα αναγράφεται στη διαχωριστική σελίδα (separator page) κάθε εκτύπωσης.

Η υπηρεσία WebPrint ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική χρέωσης και ανανέωσης σελίδων που ακολουθείται και στην κεντρική υπηρεσία εκτυπώσεων από τους κοινόχρηστους υπολογιστές του Μηχανογραφικού Κέντρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι χρήστες επιθυμούν να στείλουν εκτύπωση ενώ δεν βρίσκονται στον χώρο του Πολυτεχνείου πρέπει πρώτα να συνδεθούν μέσω VPN.

 

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στις Εκτυπώσεις (GDPR)

Κατά τη διαδικασία εκτύπωσης, είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να παραλαμβάνει άμεσα τα έγγραφα που περιέχουν προσωπικά δεδομένα από το χώρο των κοινόχρηστων εκτυπωτών στο Μηχανογραφικό Κέντρο, και να προστατεύει τις εκτυπώσεις του από  πιθανή αποκάλυψη τους σε τρίτους.

Στο τέλος της ημέρας, το προσωπικό του ΤΕΥΥ συλλέγει τα εγκαταλελειμμένα έγγραφα και τα οδηγεί στην ανακύκλωση σύμφωνα με τον κανονισμό της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής.

 

Περιορισμοί 

Μέσω της υπηρεσίας WebPrint μπορούν να εκτυπωθούν μόνο οι παρακάτω τύποι αρχείων:

-          αρχεία φωτογραφιών (jpg, tiff, bmp, png, gif)

-          αρχεία κειμένου τύπου PDF

-          αρχεία Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)

σε απλή ή διπλή όψη και όχι παραπάνω από ένα (1) αντίγραφα ανά εκτύπωση, εκτός ειδικών περιπτώσεων (π.χ. εκτύπωση θεμάτων εξετάσεων).

 

Οδηγίες Χρήσης

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία WebPrint επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εφαρμογής Διαχείρισης Προσωπικών Εκτυπώσεων (http://myprint.isc.tuc.gr) και εισάγετε τα στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού.

 

Αφού εισέλθετε στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής, επιλέξτε την επιλογή Web Print από το μενού στα αριστερά.

 

Ξεκινήστε τη διαδικασία εκτύπωσης πατώντας την επιλογή Submit a Job και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Επιλέξτε από τη λίστα εκτυπωτών αυτόν στον οποίο θα στείλετε την εκτύπωσή σας. Παρατηρήστε ότι υπάρχουν εκτυπωτές που υποστηρίζουν εκτυπώσεις απλής όψης (ONESIDE) και διπλής όψης (DUPLEX).

 

Πατήστε το κουμπί Print Options and Account Selection για να προχωρήσετε.

Βήμα 2: Ορίστε τον αριθμό αντιγράφων του εγγράφου σας. Δεν επιτρέπονται παραπάνω από ένα (1) αντίγραφα ανά εκτύπωση, εκτός ειδικών περιπτώσεων (π.χ. εκτύπωση θεμάτων εξετάσεων).

 

Πατήστε το κουμπί Upload Documents για να προχωρήσετε.

Βήμα 3: Επιλέξτε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να εκτυπώσετε, είτε πατώντας το κουμπί Upload from computer, είτε σύροντας τα αρχεία σας στην περιοχή επιλογής αρχείων (Drag files here).

Επιτρέπονται μόνο οι παρακάτω τύποι αρχείων:

-          αρχεία φωτογραφιών (jpg, tiff, bmp, png, gif)

-          αρχεία κειμένου τύπου PDF

-          αρχεία Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)

 

Πατήστε το κουμπί Upload & Complete για να προχωρήσετε.

Τo πρόγραμμα θα αποστείλει την εντολή εκτύπωσης στον εκτυπωτή που επιλέξατε και θα επιστρέψει στην αρχική σελίδα της υπηρεσίας WebPrint. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα εμφανιστεί η εξέλιξη των εκτυπώσεων των εγγράφων σας.

 

Παρακολούθηση και παραλαβή εκτύπωσης

Η παρακολούθηση της εξέλιξης μιας εκτύπωσης μπορεί να γίνει μέσω της Εφαρμογής Διαχείρισης Προσωπικών Εκτυπώσεων.

Στην κεντρική σελίδα της υπηρεσίας WebPrint και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος εμφανίζεται λίστα με όλες τις πρόσφατες εκτυπώσεις που έχουν δοθεί μέσω WebPrint. Πιο αναλυτικά, για κάθε εκτύπωση παρουσιάζεται η ημερομηνία/ώρα που εστάλη, το όνομα του web-printer, το όνομα του εγγράφου, ο αριθμός σελίδων, τα χαρακτηριστικά της εκτύπωσης και η κατάστασή της. Όταν η κατάσταση μιας εκτύπωσης έχει γίνει Finished: Queued for printing σημαίνει ότι έχει σταλεί στην ουρά του εκτυπωτή.

Μια εκτύπωση θα έχει ολοκληρωθεί όταν αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το μοναδικό κωδικό εκτύπωσης (JobID) και τον εκτυπωτή που ανέλαβε την εκτύπωση.

Χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό εκτύπωσης που αναγράφεται στη διαχωριστική σελίδα (separator page) κάθε εκτύπωσης οι χρήστες μπορούν να προσέλθουν και να παραλάβουν τις εκτυπώσεις τους από τους εκτυπωτές του Μηχανογραφικού Κέντρου την ίδια ημέρα.

Για οποιοδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής στο τηλ. 2821037400 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου admin<στο>isc.tuc.gr.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012