Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

03
Μαρ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας κ.Τσατσάκη Στυλιανής κ.Μανδαλά Σταυρούλας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΚ4 - Κτίριο Κ4
Ώρα03/03/2023 16:30 - 17:30

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΜΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΑΤΣΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

Τίτλος:ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΗ ΜΟΝΩΤΙΚΑ BLOCK ΑΠΟ ΑΡΓΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ:
ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Title:LIGHTWEIGHT INSULATION BLOCKS MADE OF AGRICULTURAL RESIDUES: CHARACTERISTICS AND DURABILITY STUDY

Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023, 16:30
Κ4 ισόγειο, Εργαστήριο Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εξεταστική Επιτροπή

Καθηγήτρια:Μαραβελάκη Παγώνα - Νόνη (επιβλέπουσα)
Επίκουρη καθηγήτρια: Μανδαλάκη Μαρία 
Καθηγήτρια :Κολοκοτσά Διονυσία 


Περίληψη

Οι γεωργικές διαδικασίες παράγουν μεγάλη ποσότητα αποβλήτων,  η διαδικασία αποβολής των οποίων είναι επιβλαβής για το περιβάλλον .
Στο πλαίσιο της παρούσας ερευνητικής εργασίας γίνεται διερεύνηση της αξιοποίησης και διαχείρισης αυτών με τη δημιουργία θερμομονωτικών block. Η έρευνα αφορά την μορφοποίηση των αποβλήτων και την συνδεσιμότητά τους με κονίες φυσικής προέλευσης με σκοπό τη δημιουργία ενός θερμομονωτικού υλικού, ικανού να αντικαταστήσει ένα συμβατικό.
Στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται αναφορά σε προϊόντα θερμομόνωσης με συνθετική και φυσική βάση και ανάλυση των χαρακτηριστικών και των ελλείψεων τους. 
Με αφετηρία τα παραπάνω και με αντίστοιχα υλικά που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δόμησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και  τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων πάνω σε αυτά , στο δεύτερο μέρος της εργασίας γίνεται ανάπτυξη θερμομονωτικού block εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά. Τα αδρανή είναι απόβλητα γεωργικών διαδικασιών από την περιοχή της Κρήτης (καλάμι και φύλλα ελιάς) και οι κονίες φιλικές προς το περιβάλλον (ασβεστοπολτό και ποζολάνη- θηραϊκή γη)  επιτυγχάνοντας μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της ανακύκλωσης και την επανάχρησης.
Στο τελευταίο σκέλος γίνεται πρόταση εφαρμογής του νέου θερμομονωτικού υλικού σε παραδοσιακές κατασκευές.
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012