Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

12
Σεπ

Ανοιχτές ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων της NASA και του SciArt Exchange στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Κατηγορία: Ομιλία/Διάλεξη  
ΤοποθεσίαΓ2 - Κτίριο Γ2, Γ2.1
Ώρα12/09/2023 11:00 - 13:00

Περιγραφή:

Στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2023, το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει την τιμή να φιλοξενήσει δύο διακεκριμένους επιστήμονες, τον αστροναύτη της NASADrStanley GLove και τη νευροεπιστήμονα με εξειδίκευση στις επιστήμες του διαστήματος DrJancy McPhee, στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας που έχει αναπτύξει με κορυφαίους διεθνείς και εθνικούς φορείς για την προβολή των σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων του, της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού του έργου αλλά και της εξωστρέφειας και της διασύνδεσης της έρευνας με την κοινωνία. Ως ακαδημαϊκό ίδρυμα που θεραπεύει τις επιστήμες του Μηχανικού, επιδιώκει διαρκώς τη σύνδεση της έρευνας αιχμής με χρήσιμες εφαρμογές στο περιβάλλον και στην καθημερινότητα των πολιτών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με ομιλίες των δύο διακεκριμένων επιστημόνων της NASA και του SciArt Exchange:

 - Dr. Jancy McPhee, Neuroscientist, Space Life Scientist, and Executive Director, SciArt Exchange

Τίτλος ομιλίας: «Exploring the Universe through Science, Technology, and the Arts»

Περίληψη: Η ομιλία της Dr. Jancy McPhee τροφοδοτείται από την εξειδίκευσή της στη νευροεπιστήμη, στις επιστήμες για τη ζωή στο διάστημα καθώς και στην επικοινωνία της επιστήμης. Θα συζητήσει εν συντομία τις συναρπαστικές τρέχουσες εξελίξεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, αναδεικνύοντας την αξία που είχαν και θα έχουν μελλοντικά για την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επανδρωµένες διαστηµικές πτήσεις στις οραματικές αποστολές που προγραμματίζονται για το μέλλον, τονίζοντας τη δύναμη που έχει η συνέργεια επιστήμης, τεχνολογίας και τέχνης για τη δημιουργική επίλυση αυτών των προκλήσεων, καθώς και το δυνητικό ρόλο που μπορεί να έχει ο καθένας μας στο μέλλον του διαστήματος. Μέσα από την ιδιότητά της ως Executive Director του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού SciArt Exchange, θα μιλήσει επίσης για το ρόλο της κατεύθυνσης STEAM στην εκπαίδευση καθώς και για την προετοιμασία που απαιτείται για μια σταδιοδρομία στο διάστημα. Μετά την παρουσίαση, η Dr. McPhee θα είναι ανοιχτή σε ερωτήσεις από το κοινό. 

 -  NASA Astronaut Dr. Stanley G. Love, Planetary Scientist, Deputy Chief of the NASA Astronaut Office’s Rapid Prototyping Laboratory

Τίτλος ομιλίας: «A Special Place in Space»

Περίληψη: Στην ομιλία του ο πλανητικός επιστήμονας και αστροναύτης της NASA Dr. Stanley G. Love συζητά τη συναισθηματική σύνδεση που βιώνουν πολλοί ταξιδιώτες του διαστήματος όταν βλέπουν τον πλανήτη μας έξω από την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια συγκρίνει τη Γη με άλλους γνωστούς πλανήτες για να τονίσει πόσο μοναδική είναι πραγματικά. Μετά την παρουσίαση, ο Dr. Love θα είναι ανοιχτός σε ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την επιστήμη του διαστήματος αλλά και την ανθρώπινη εμπειρία ενός ταξιδιού στο διάστημα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012