Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

14
Φεβ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Λαγκαδινού Σταύρου- Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα14/02/2024 15:00 - 14:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:Σταύρος Λαγκαδινός


Τιτλος:ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΡΑΝΗ»

Title:“REHABILITATION OF FORMER KERANIS TOBACCO FACTORY”

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, 15.00 μ.μ.
 

Εξεταστική Επιτροπή

Καθηγητής : Σκουτέλης Νικόλαος(Επιβλέπων)
Αναπληρωτής Καθηγητής : Τζομπανάκης Αλέξιος
Αναπληρωτής Καθηγητής : Ασλανίδης Κλήμης


Περίληψη

  Το αντικείμενο μελέτης της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εκτίμηση της δεδομένης κατάστασης και η επανάχρηση του κτηρίου της πρώην Καπνοβιομηχανίας Κεράνη, στην περιοχή του Πειραιά. Το κτήριο χωροθετείται στην απόληξη της Λεωφόρου Αθηνών-Πειραιώς. Πρόκειται για ένα κτίσμα ύψους 30 μέτρων και έκτασης ίσης με τη σχεδόν πλήρη κάλυψη ενός οικοδομικού τετραγώνου 5 στρεμμάτων. Η επέμβαση έγκειται στην προσεκτική διαχείριση καίριων και ευαίσθητων ζητημάτων, όπως η ένταξη στο δομημένο περιβάλλον, η διατήρηση της μνήμης, καθώς και η ανάγκη για στέγαση. 
  Η επανάχρηση προγραμματίζεται με την ένταξη πληθώρας χρήσεων σε όλα τα επίπεδα του κτηρίου, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα αυτό της « υπερυψωμένης πόλης ». Οι χρήσεις που εγκαταστάθηκαν, επιλέχθηκαν με τρόπο που θα βοηθούσε στην καλύτερη δυνατή αφομοίωση τους από τη γύρω περιοχή. Στα πρώτα τρία επίπεδα το κτήριο λειτουργεί ως εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Στα υπόλοιπα επίπεδα αναπτύσσονται χρήσεις κατοικίας, που εξειδικεύονται σε δυο ομάδες κατοικιών, τις φοιτητικές κατοικίες και τις ανεξάρτητες κατοικίες που απευθύνονται σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα. Καταλήγοντας, βασικά στοιχεία της μελέτης αποτέλεσαν ο συγκερασμός του συνόλου των χρήσεων μεταξύ τους, αλλά και με το ίδιο το κτήριο, που επεξεργάστηκε με τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους.


 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012