Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

14
Φεβ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας κ.Αργυρή Κωνσταντίνας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα14/02/2024 13:00 - 14:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ


Τίτλος:Εκλεκτικές Συγγένειες μεταξύ Γαστρονομίας και Αρχιτεκτονικής
Title:Selective Affinities between Gastronomy and Architecture

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 13.00μμ
Διαδικτυακή Παρουσίαση


Εξεταστική Επιτροπή

Καθηγητής: Ουγγρίνης Κωνσταντίνος-Αλκέτας (επιβλέπων καθηγητής)
Επίκουρος Καθηγητής:Ρότσιος Δημήτριος
Αναπληρωτής Καθηγητής :Τσάρας Γιάννης

Περίληψη

Η Αρχιτεκτονική και η Γαστρονομία αποτελούν δύο τομείς, όχι μόνο άμεσα συνυφασμένους με την επιβίωση, αλλά και κορυφαίες πολιτιστικές δραστηριότητες. Η παράλληλη μακροχρόνια εξέλιξή τους, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα ίδιες αισθητικές κατηγορίες όπως αρμονία, αναλογία και σύνθεση. Ενώ αναπτύχθηκαν μέσα από κοινές παραδόσεις και χρήση υλικών, που καθορίζουν τα μορφολογικά χαρακτηριστικά μιας περιοχής. 
Προσδιορίζουν το πλαίσιο της καθημερινής ζωής, δημιουργώντας προσωπικά αισθήματα και εντυπώσεις. Θέλγουν και εμπνέουν. Αποτελώντας το σταθερό κέντρο απ’ το οποίο εκπορεύονται οι υπόλοιπες ανθρώπινες δραστηριότητες της πράξης και της διανόησης. Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους, σημαντικοί εκπρόσωποι Αρχιτεκτονικής και Γαστρονομίας ασχολήθηκαν με την ιδιότυπη σχέση τους, αποδίδοντας παραλληλισμούς και σημεία επαφής μεταξύ των δύο πεδίων.
Με έναν συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, η επίλυση των θεμάτων της σίτισης και της στέγασης γίνεται ακόμα περισσότερο επιτακτική.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012