Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

14
Φεβ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Κωνσταντίνου Σιγάλα, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα14/02/2024 10:00 - 11:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ονοματεπώνυμο:    Κωνσταντίνος Σιγάλας
Αριθμός Μητρώου:    2016010029

Θέμα:
Τίτλος στα Ελληνικά:    Συστήματα Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Εμπορικά Πλοία


Εξεταστική Επιτροπή:
Επιβλέπων:        Παπαευθυμίου Σπυρίδων, Καθηγητής
Πρώτο Μέλος:        Ιψάκης Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής
Δεύτερο Μέλος:    Κονσολάκης Μιχάλης, Καθηγητής

Περίληψη:
 
 Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση του τρόπου κατασκευής και λειτουργίας των συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και της χρήσης τους στα εμπορικά πλοία. Αποτελεί λοιπόν μία διερεύνηση των αρχών και των μεθόδων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με ανάλυση αρχικώς της κατασκευής και λειτουργίας μιας ηλεκτρογεννήτριας, συμβατικά, είτε μέσω μιας κινητήριας μηχανής ΜΕΚ (Μηχανής Εσωτερικής Καύσης), είτε μέσω εγκατάστασης και λειτουργίας ατμοστροβίλου, και εν συνεχεία μέσω εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Αρχικά, γίνεται μία γενική περιγραφή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα εμπορικά πλοία και μία ιστορική αναφορά των πρώτων συστημάτων τα οποία εγκαταστάθηκαν σε αυτά. Στην συνέχεια, αναλύονται τα συστήματα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και των χαρακτηριστικών τους, των μηχανών με τις οποίες γίνεται η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας, και των ηλεκτρογεννητριών των πλοίων με αναφορά στα επιμέρους μέρη και κατηγορίες τους. Ακολούθως, περιγράφεται η λειτουργία των συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οι διάφορες εφαρμογές - χρήση τους, στην εμπορική ναυτιλία.
Τέλος, στην εργασία δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η αναφορά στις εναλλακτικές μορφές και συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως σε συστήματα με αιολική, κυματική, ενέργεια καθώς και φωτοβολταϊκά και υβριδικά συστήματα για τα οποία γίνεται σημαντική μελέτη κατά τελευταία χρόνια.

Ημ/νία εξέτασης:    14-02-2024
Ώρα:            10:00

Χώρος εξέτασης:
Η παρουσίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη: https://tuc-gr.zoom.us/j/87314750855?pwd=ZDNjNmxTblNCM1VBZTBsT1JqTSttdz09

Meeting ID: 873 1475 0855

Password: 127273

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012