Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

31
Οκτ

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας του φοιτητή Βακάλη Νικόλαου, Σχολής Μηχ.Ο.Π.
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΗΧΟΠ  
ΤοποθεσίαΜ1 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ1.213
Ώρα31/10/2018 10:00 - 11:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εξεταζόμενος φοιτητής: ΒΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

ΚΑΘ. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (επιβλέπων)
ΚΑΘ. ΓΑΛΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δρ. ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΕΔΙΠ)

Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: Εισαγωγή και ανάλυση δεδομένων φυσικο-μηχανικών ιδιοτήτων διακοσμητικών πετρωμάτων με τη βοήθεια ειδικής διαδικτυακής-σχεσιακής βάσης δεδομένων.

Περίληψη

Η εργασία ασχολείται με την εισαγωγή και την ανάλυση δεδομένων των   φυσικών, μηχανικών και τεχνικών ιδιοτήτων διακοσμητικών με τη βοήθεια της ειδικής σχεσιακής βάσης δεδομένων Strema DΒ. Με την  χρήση της σχεσιακής βάση δεδομένων StremaDB διεξήχθη η συλλογή δεδομένων οργανωμένη σε συσχετισμένους πίνακες που παρέχει τη δυνατότητα για  ανάγνωση, εγγραφή, τροποποίηση και άλλες διαδικασίες πάνω στα δεδομένα. Σκοπός της  βάσης δεδομένων  StremaDB είναι η οργανωμένη αποθήκευση δεδομένων και η δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων αυτών, ιδίως σε πιο οργανωμένη μορφή, σύμφωνα με  τα ερωτήματα που τίθενται απο το χρήστη στη σχεσιακή βάση δεδομένων.
     Τα δεδομένα είναι δυνατόν να αναδιοργανώνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, σε νοητούς πίνακες, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναδιοργάνωση των φυσικών πινάκων που τα αποθηκεύουν.                            

       Στην εν λόγω διπλωματική εργασία θα μελετήσουμε τις μηχανικές, φυσικές και τεχνικές ιδιότητες καθώς και εξειδικευμένες χρήσεις αυτών των διακοσμητικών πετρωμάτων που εισήχθησαν στη νέα βάση δεδομένων StremaDB, ενώ θα γίνει και αναφορά στις εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας διακοσμητικών πετρωμάτων. Στο τέλος γίνεται η παρουσίαση της εξαγωγής δεδομένων από την βάση και προτείνονται τρόποι βελτίωσης της.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012