06
Φεβ

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Δελή Αικατερίνης - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΑΡΜΗΧ  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα06/02/2019 16:00 - 17:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΕΛΗ

 

Τίτλος: Ερευνητικό κέντρο στη Φλώρινα
Title: Research center in Florina

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, 16.00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 1ου έτους, Πολυτεχνειούπολη

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπλ. Καθ.Κων/νος – Αλκέτας Ουγγρίνης (επιβλέπων)
Επίκ.Καθ. Σωκράτης Γιαννούδης
Αναπλ. Καθ. Γεώργιος Προκάκης


Περίληψη

Το νέο ερευνητικό κέντρο CompoNous βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας. Το κίνητρο πίσω από την κατασκευή του ερευνητικού κέντρου ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα είχε θετικό και παραγωγικό αντίκτυπο στη δημιουργικότητα των μηχανικών, των ερευνητών και ομάδων σπουδαστών από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό του κτιρίου, πρόκειται για μια σύγχρονη κατασκευή με επίπεδα και μορφές εμπνευσμένες από τα βουνά που αγκαλιάζουν την πόλη. Εφαρμόζονται έξυπνα υλικά που στόχο έχουν την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Το ερευνητικό κέντρο παραλαμβάνει εκπαιδευτικό, βιομηχανικό αλλά και ψυχαγωγικό ρόλο και γι΄ αυτό αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας. Αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αθλητικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα πισίνα εσωτερικού χώρου, χώρους εκδηλώσεων και αίθουσα βιομηχανικής παραγωγής και δοκιμών, που αναπτύσσονται γύρω από ένα κεντρικό αίθριο.
Το μέρος αναγεννάται και ένας τόπος παραγωγής, μοιράσματος, μάθησης και έρευνας δημιουργείται. Το κτίριο γίνεται κομμάτι της ενέργειας αυτής, αφού και η ανακάλυψη των χώρων βρίσκεται σε πρώτο ρόλο.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012